"Ворог намагається повністю знищити нас": Епіфаній просить не проводити служби на Великдень, де є напружена ситуація

"Ворог намагається повністю знищити нас": Епіфаній просить не проводити служби на Великдень, де є напружена ситуація

Предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній слабо вірить у припинення вогню російськими окупантами на Великдень, тому закликав не проводити нічні богослужіння у небезпечних районах країни. Про це Епіфаній заявив в ефірі єдиного телемарафону, передає УП.

Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій просила, щоб на період Великодня з боку Російської Федерації були припинені обстріли. Але мало віриться, що це насправді  відбудеться, бо ворог намагається повністю знищити нас, — зазначив Епіфаній.

За його словами, ворог добре розуміє духовну складову боротьби, тому він "намагається позбавити нас Великодньої радості, бо свято воскресіння повинно надихати нас на подальшу боротьбу". Зокрема, ворог готує провокації.

Епіфаній додав, що з метою збереження життя духовенства і пастви, церква благословила не проводити нічні богослужіння у небезпечних районах.

Митрополит пояснив, що службу можна провести вранці чи вдень. Священники можуть розділити час, щоб люди приходили до храму групами, а не скупчувалися усі одночасно.

Також предстоятель ПЦУ зазначив, що віряни можуть дивитися трансляції богослужінь по телебаченню чи в інтернеті.

Нагадаємо, раніше Україна провела п'ятий обмін полоненими з рф.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Благодатний вогонь: чи отримає його цього року Україна Благодатний вогонь: чи отримає його цього року Україна
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній розповів, що цього року ПЦУ все ж таки отримає Благодатний вогонь. Святе світло доставлять в Україну за такою ж схемою, яка була у 2020 році.
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Loading...
Load next