Доля людей невідома: окупанти змушують українців проходити "фільтрацію" і відправляють їх до росії

Доля людей невідома: окупанти змушують українців проходити "фільтрацію" і відправляють їх до росії
Перш ніж дістатися до фільтраційних таборів люди змушені проходити декілька блок-постів з ретельною перевіркою документів.

«Евакуюючи» з тимчасово окупованих територій України,  рашисти змушують українців проходити «фільтрацію», яка триває по декілька днів. Зокрема, поблизу міста Маріуполя діють чотири фільтраційні табори, в яких люди утримуються перед депортацією до росії.

Про це інформує уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає ПравдаТУТ News.

Перш ніж дістатися до таких таборів люди змушені проходити декілька блок-постів з ретельною перевіркою документів.

У самих таборах наші громадяни піддаються багатогодинним допитам, окупанти перевіряють їхні документи, телефони, особисті речі, фотографують та знімають відбитки пальців. Рашисти ретельно шукають державних службовців, представників ЗСУ, СБУ, поліції.

За словами Денісової, на кордоні рф також людей ретельно обшукують, перевіряють документи та речі. Допити тривають до кількох годин, їх проводять співробітники фсб рф.

За результатами «фільтрації» тим, хто її пройшов, видаються відповідні папірці. Доля громадян, які не пройшли «фільтрацію» невідома.

Аналогічні процедури проходять і українці, які намагаються виїхати до інших країн через окупований Крим.

«Евакуйованих» українців доправляють до депресивних північних регіонів рф. 21 квітня до Владивостока росіяни доставили 308 депортованих маріупольців, 90 з яких – діти. Людей розмістили у школах та гуртожитках. Далі планується розміщення по різних населених пунктах Приморського краю. 

Крім того, влада рф зазначає, що наші громадяни мають «проблеми з російською мовою», тому дітей збираються навчати мови за «спеціальною» програмою. 

Людмила Денісова наголошує, що запровадження таких виснажливих та принизливих процедур під час так званої «евакуації» та примусова депортація українців є грубим порушенням Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни. 

Вас також мож зацікавити стаття: "Вкрасти унітаз і померти": Зеленський розповів про мрії російських оупантів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Рашисти мародерять і серед своїх: нова перехоплена розмова від СБУ (відео) Рашисти мародерять і серед своїх: нова перехоплена розмова від СБУ (відео)
Мародерство стало настільки звичною справою для окупантів, що не гребують обкрадати навіть своїх військових.
"Наполягаю на його негайному звільненні!": Денісова заявила про критичний стан українця, якого незаконно утримують окупанти "Наполягаю на його негайному звільненні!": Денісова заявила про критичний стан українця, якого незаконно утримують окупанти
Вона зазначила, що Богдан ніколи не приховував своєї громадянської позиції та засуджував російську агресію проти України.
Loading...
Load next