Медики зустріли у Львові евакуаційний потяг з пораненими зі сходу (відео)

Медики зустріли у Львові евакуаційний потяг з пораненими зі сходу (відео)
Лише за останній місяць до Львова було евакуйовано понад дві тисячі пацієнтів з Лисичанська, Бахмута, Попасної, Слов'янська та інших міст.

Швидкі вже біля залізничної колії, а медики напоготові, адже з хвилини на хвилину має прибути черговий евакуаційний поїзд з пораненими.   

Ми чекаємо поїзд з пораненими. Звідки везуть ми не володіємо цією інформацією, але знаємо що вони є середньої і важкої важкості. Переважна більшість пацієнтів є в лежачому стані і з важкими діагнозами, — каже  Роксолана Павлишин – лікарка невідкладних станів Центру Екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

Ми маємо попередню інформацію про важкість стану цих дітей, про характер уражень, з якими вони поступають. Тобто ми вже наперед можемо таке віртуальне сортування провести і визначити місце їх госпіталізації, а вже на місці безпосередньо ми безпосередньо орієнтуємося від важкості стану чи дитина буде потребувати інтенсивної терапії чи вона не буде потребувати надання такої високоспеціалізованої допомоги, — зазначає Зоряна Іванюк, медична директорка однієї з львівських лікарень. 

Наймолодшому пацієнту 15 років, найстаршому – 96.  Загалом прибуло 15 поранених із Бахмута. Серед них, зокрема Ігор. Вже згодом йому нададуть всю необхідну медичну допомогу, адже хлопець приїхав з осколковим пораненням в грудях.   

Был возле окна в комнате своей, чай пил, смотрел в окно и увидел то, что снаряд прилетел недалеко от дома. Выбежал во двор  посмотреть и услышал уже вистрел, и начал бежать за дом чтобы забежать, но не успел. Меня волной накрыло и я отключился, — розповідає Ігор, поранений з Сіверська.

Разом з Ігорем приїхала його бабуся. Зараз, розповідає, найголовніше для неї – вилікувати внука.  

Снаряд прилетел, он во дворе был и вырвало там вместе со шкурой, яма, — каже Ігор поранений з Сіверська.

Вдалося вирватися з під обстрілів і Лізі, проте, на жаль, не без травм. Поки вона сама за кермом везла двох поранених чоловіків і жінку, машину обстріляли. Дівчині прострелили ноги.  

Мне это конечно нелегко получилося. Было очень больно, но все же хоть как-то. Я ж бы не бросила дальше под обстрелами. На коленке у меня на правой у меня сквозних две полностью. Ну как не полностью, через коленко, а просто как бы так кожу оттянули, и просто проскользило. А вот на ноге именно там где, платформа, у меня там нету мизинца, — ділиться Ліза, поранена з Попасної. 

Поки пацієнтів везуть до лікарні, там вже всі готові до приїзду пацієнтів. За час війни, тут вже повністю вибудували тактику транспортування та надання допомоги пораненим як діткам, так і дорослим.  

Всіх постраждалих вже розприділили по відповідних відділеннях, де вони проходять стаціонарне лікування. Так, зокрема Ігор, зараз знаходяться в хірургічному відділенні.  

Ми його обстежили і побачили великий дефект в ділянці шиї ліворуч і також наявність осколкового стороннього тіла в проєкції правого плечового суглоба. Планується етапне лікування, ймовірно оперативне і дефект буде заміщено штучною шкірою в майбутньому, — зазначає Андрій Дворакевич, дитячий хірург. 

Дівчинка в нас перебуває у відділенні травматології, тому що там є на жаль, ампутація частини пальця і також буде потребувати потім фізичної реабілітації в майбутньому, — Зоряна Іванюк, медична директорка однієї з львівських лікарень 

Зазначимо, що лише за останній місяць до Львова було евакуйовано понад дві тисячі пацієнтів з Лисичанська, Бахмута, Попасної, Слов'янська та інших міст.  

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Жінка з Луганщини вижила після попадання снаряду в квартиру (відео) Жінка з Луганщини вижила після попадання снаряду в квартиру (відео)
 У квартирі, куди залетів снаряд, перебували 7 осіб, з яких троє – діти. Одна жінка загинула, інша отримала важкі травми, решта не постраждали  
До Львова евакуювали 15 поранених українців зі Сходу (відео) До Львова евакуювали 15 поранених українців зі Сходу (відео)
У більшості пацієнтів мінно-вибухові травми середньої важкості. 
Хлопчик з Миколаєва вижив в обіймах матері під обстрілами рашистів (відео) Хлопчик з Миколаєва вижив в обіймах матері під обстрілами рашистів (відео)
Мати Михайла загинула від ворожої кулі, коли накрила собою 5-річного сина. Вони їхали з білими прапорцями, але рашисти все одно відкрили вогонь. 
Loading...
Load next