"Українці справді знають, що ми з ними": перша леді США Джилл Байден приїхала на Закарпаття (відео)

"Українці справді знають, що ми з ними": перша леді США Джилл Байден приїхала на Закарпаття (відео)

Перша леді Сполучених Штатів Джилл Байден сьогодні, 8 травня відвідала з візитом Ужгород.

Як повідомляє журналіст Віталій Глагола, Джилл Байден та Олена Зеленська відвідали школу в Ужгороді, де розселили внутрішніх переселенців.

За його словами, окрім відвідування Ужгорода поїздка першої леді США передбачає зупинки у словацьких містах Братислава, Кошице та Вишне Німецьке.

Візит до Ужгорода тримався в таємниці та був закритим для ЗМІ — на зустрічі були лише представники пресслужби Білого дому. Наразі Джилл Байден покинула територію України.

Раніше перша леді США відвідувала Словаччину, де, зокрема, відвідала у Кошиці центр для біженців та школу, в якій було створено класи для дітей з України. Також вона зустрічала біженців із зруйнованих війною міст України.

Джилл Байден відвідала школи в Бухаресті, Румунія. Разом із дружиною місцевого президента Кармен Йоханніс вона поспілкувалася з вимушеними переселенцями з України, завітавши до гімназії "Уругвай", яка відкрила свої класи для учнів-біженців.

Про візит до Румунії дружина американського лідера повідомила на своїй сторінці у Twitter. Вона приєдналася до лекції за участю українських представників освіти та матерів. Байден наголосила, що матері з України підуть на все заради своїх дітей. За її словами, незважаючи на війну, вони дуже хоробрі.

Матері підуть на все заради своїх дітей, а українські мами дуже сильні та витривалі. Я вражена їхньою хоробрістю. Я думаю, що українці справді знають, що ми з ними. Діти справді страждали, – зазначила перша леді США перед посадкою на літак.

Також Байден подякувала румунському народу за те, що прийняв біженців з нашої країни "у свої будинки та серця".

Нагадаємо, раніше Байден заявив, що Росія шукає виправдання своєї невдачі в Україні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next