"Вони- нелюди": Наталія Мосейчук розповіла, як у Берліні на них зі знімальною групою 1+1 напали росіяни (відео)

"Вони- нелюди": Наталія Мосейчук розповіла, як у Берліні на них зі знімальною групою 1+1 напали росіяни (відео)

Українська журналістка Наталія Мосейчук розповіла, як у Берліні на них зі знімальною групою 1+1 напали росіяни.

За її словами, інцидент стався у Трептів-парку, коли вона разом із колегами хотіла зняти сюжет про те, як росіяни святкують 9 травня, передає НВ.

Ті росіяни, які живуть в Берліні або приїздять святкувати свій день перемоги зазвичай роблять це в Трептовпарку. Те, що вчора в українців і всієї Європи був день пам‘яті, для росіян — свято. Сьогодні ми рушили за ними відзняти їх святкування. Ми щиро намагалися зрозуміти: скільки в цьому святі для них пам’яті, а скільки побєдобєсія. Але росіяни почувши українську мову — одразу почали говорити, що такого народу не існує і що нас треба вирізати. Причому з більшим запалом за чоловіків про це кричали російські жінки. Це жахнуло і спочатку ввело нашу знімальну групу в німий ступор. І тоді я просто спитала — хто відповість за Бучу? У відповідь — тільки угарні крики з наративів радянського зомбоящика. Жодного співчуття. Ніхто не опустив очі. Готові були іти в рукопашну, — розповіла Мосейчук.

Телеведуча додала, що поліція заарештувала росіянина, який кинувся на них.

І тоді я подумала: якщо росіяни, які давно для життя обрали Німеччину, не розуміють всієї ганебності війни, то жодний російський солдат певно цього не зрозуміє. Поліція рашиста, який на нас накинувся, затримала. Відкрито адміністративну справу. Йому загрожує покарання — мінімум штраф, максимум, якщо він не має статусу в Німеччині - проблеми глибші, — повідомила вона.

Мосейчук наголосила, що була шокована агресією росіян, які привселюдно кричали про те, що «взяли Берлін один раз, візьмемо і вдруге».

Я подивилася в очі цих людей. Агресивні. Навіжені. Ненависні. Я зрозуміла: вони- нелюди. Про це має знати весь цивілізований світ, інакше нові Бучі трапляться в Молдові, Грузії, Прибалтиці, Польщі, а, може, і в Німеччині. Адже головне гасло сьогоднішнього „побєдобєсія“ тут, в Берліні, було: взяли Берлін один раз, візьмемо і вдруге. Це горлодранили люди, яким Німеччина дала побутовий комфорт і демократію. Вони невдячні. Морлоки. Імперія зла, що закінчується, — зазначила журналістка.

Нагадаємо, раніше Держспецзв’язку відповіло журналістам, чому відключили канали "Прямий", "Еспресо" і "5".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У США та Німеччині відбулися акції проти російської агресії в Україні (фото) У США та Німеччині відбулися акції проти російської агресії в Україні (фото)
Німеччина серед країн заходу чи не найбільше виступає проти підтримки України зброєю.
Росіянам в Берліні не дали провести акцію на підтримку росії Росіянам в Берліні не дали провести акцію на підтримку росії
Проведенню чергової акції завадили українські активісти.
Loading...
Load next