В Україні вперше судитимуть російського військового за вбивство цивільного

В Україні вперше судитимуть російського військового за вбивство цивільного
Окупанту загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Офіс Генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт відносно командира відділення в/ч 32010 «4 танкова Кантемирівська дивізія Московської області» Вадима Шишимаріна. Цей 21-річний російський військовий 28 лютого 2022 року вбив беззбройного мешканця смт Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед.

Про це повідомила Генеральна прокурорка Ірина Венедиктова, передає ПравдаТУТ News.

Перед цим колону, в якій був сержант Шишимарін розбили наші ЗСУ. Втікаючи, він із ще 4 співслужбовцями обстріляли з автоматів приватний автомобіль та викрали його.

На вкраденій машині з пробитими ними ж колесами загарбники заїхали в село. Дорогою побачили чоловіка, який повертався додому і говорив телефоном. Один із військових наказав сержанту вбити цивільного, щоб він не повідомив про них українським захисникам. Той здійснив декілька прицільних пострілів через відкрите вікно автомобіля із автомата Калашникова у голову 62-річного потерпілого. Чоловік помер на місці всього в декількох десятках метрів від свого будинку, - розповіла Венедіктова.

Наразі підозрюваний Шишимарін перебуває під вартою.

Прокурори і слідчі СБУ зібрали достатньо доказів його причетності до порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством.

Тепер йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Зізналась в любові до Росії: блогерка подала до суду на офіцера ЗСУ "Штірліца" (відео) Зізналась в любові до Росії: блогерка подала до суду на офіцера ЗСУ "Штірліца" (відео)
Дівчина стверджує, що інформація, яку поширює військовий, є "сфальсифікованою і помилковою". Окрім цього вона стверджувала, що ролик було сфальсифіковано, і назвала "Штірліца" ганьбою української армії. Онацька також повідомляла, що збирає документи для судового позову.
Справа - сфабрикована, мотив - політичний: італійський суд звільнив українського режисера Лавренчука Справа - сфабрикована, мотив - політичний: італійський суд звільнив українського режисера Лавренчука
Митця незаконно затримали в Неаполі в грудні 2021 року за запитом Росії про екстрадицію.
Loading...
Load next