Міжнародний центр з розслідування злочину агресії проти України запрацює у липні - єврокомісар

Міжнародний центр з розслідування злочину агресії проти України запрацює у липні - єврокомісар

Міжнародний центр з розслідування злочину агресії проти України у Гаазі розпочне роботу у липні цього року. Про це повідомив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс під час пресконференції в Брюсселі.

Ми розпочали процес. Трибунал - це другий крок, а перший – мати можливість зібрати докази злочину агресії та структурувати їх прокурорами. Тому, ми висунули ідею створення Міжнародного центру з розслідування злочинів агресії проти України. Повністю він запрацює з липня цього року, - поінформував Дідьє Рейндерс.

За його словами, Міжнародний центр з розслідування злочинів агресії проти України буде приєднаний до спільної слідчої групи, створеної за участю 6 країн-членів ЄС, України та за підтримки Міжнародного кримінального суду. Його мета - збереження та зберігання доказів для майбутніх судових процесів.

Окрім цього, він зазначив, що ЄС продовжує надавати підтримку Києву у розслідуванні воєнних злочинів, у тому числі відправляє своїх експертів в Україну, надає обладнання. Він наголосив, що важливо, щоб кожен винуватець війни "розумів, що до кінця життя може бути підданий трибуналу, і не зможе його уникнути".

Нагадаємо, що Британська розвідка оцінила втрати росії у війні в Україні: після мобілізації в рф їх стало більше.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Справа малазійського лайнера MH17: рішення щодо катастрофи можуть оголосити до грудня 2022 року (відео) Справа малазійського лайнера MH17: рішення щодо катастрофи можуть оголосити до грудня 2022 року (відео)
У Нідерландах 6 вересня поновився судовий процес у справі MH17 - слово надали рідним і близьким загиблих, які мають намір розповісти суду про своє горе і наслідки катастрофи. Передбачається, що виступи родичів будуть "надзвичайно емоційними".
"Хотілося б вірити, що Путін визнає провину": у суді Нідерландів в справі MH 17 виступили дев'ятеро родичів загиблих (відео) "Хотілося б вірити, що Путін визнає провину": у суді Нідерландів в справі MH 17 виступили дев'ятеро родичів загиблих (відео)
Виступи родичів загиблих були "дуже емоційними", оскільки їм доводилося впізнавати тіла загиблих буквально по частинах. Під час їхніх промов у залі суду плакали прокурори, журналісти, перекладачі.
Loading...
Load next