"Не Україна ваш ворог": Резніков звернувся до жителів ОРДЛО

"Не Україна ваш ворог": Резніков звернувся до жителів ОРДЛО
17 лютого російські окупаційні війська обстріляли населений пункт Станиця Луганська у Луганській області.

Українські військові даватимуть відсіч провокаціям з боку ворога, але не планують наступ на окуповані території. Про це під час виступу на годині запитань до уряду в парламенті заявив міністр оборони України Олексій Резніков, передає УНН.

Останні дні ми постійно стикаємося з провокаціями: обстріли, кібератаки, маневри авіації. Наше завдання не робити того, до чого нас підштовхує Росія — давати відсіч, але тримати голову холодною. Адже провокації не припиняться. Кремль все одно готує визнання ОРДЛО за сценарієм, відпрацьованим у Грузії — незалежно від того чи він буде реалізований, а просто щоб мати цей варіант на столі. (...) Вкотре наголошую, Україна посилює свою оборону. Але у нас немає наміру вчиняти жодні силові дії стосовно ОРДЛО чи Криму. Жодні. Ми будемо рухатися політико-дипломатичним шляхом, бо там наші громадяни. І ми не будемо піддавати їх небезпеці, — заявив міністр.

Також Резніков звернувся до мешканців тимчасовоокупованих територій із закликом не боятися української армії та не вважати Україну ворогом.

Звертаюсь до мешкаців Луганська, Донецька, Алчевська, Горлівки, Ясинуватої та інших міст: люди, не бійтеся. Не Україна ваш ворог, а ті, хто начебто ховаються за стінами вашими, ті, хто начебто хоче захистити вас від України. Не вірте чуткам про український наступ, — заявив він.

Крім того, очільник Міністерства оборони наголосив, що українська армія готова до будь-якого розвитку подій щодо оборони.

 

Нагадаємо, раніше Резніков заявив, що розвідка не виявила доказів відведення російських військ від кордонів України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні невдовзі розсекретять матеріали щодо розслідування Іловайського котла В Україні невдовзі розсекретять матеріали щодо розслідування Іловайського котла
Під час розслідування допитано понад 900 потерпілих і свідків, вилучено, оглянуто та досліджено понад 1600 бойових документів. Обсяг матеріалів кримінального провадження – понад 300 томів, з яких понад 70 із грифом обмеженого доступ.
"Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео) "Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео)
На відео жінка говорила не правдиву інформацію, вона заявила, що українські військові "замінували" дівчину, вставивши їй в статевий орган гранату.
Loading...
Load next