"Наступною разу полетить "коктейль Молотова": будівлю окупаційної влади в Криму облили блакитною і жовтою фарбою (фото)

"Наступною разу полетить "коктейль Молотова": будівлю окупаційної влади в Криму облили блакитною і жовтою фарбою (фото)

У місті Євпаторія (Крим, Україна) невідомі патріоти влаштували протест проти російських загарбників. Вони облили будівлю незаконної окупаційної адміністрації синьою та жовтою фарбами.

Про це в понеділок, 16 травня, на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Він також поділився фотографією дверей і стін, пофарбованих кольорами державного прапора України.

У ніч із 15 на 16 травня кримські партизани вказали російським загарбникам на те, що їм варто швидше залишати окупований півострів. Поки міст через Керченську протоку не підірвали... – йдеться в повідомленні.

Чубаров наголосив, що Крим – це Україна, і додав: наступного разу до будівлі може полетіти не фарба, а "коктейль Молотова".

Своєю чергою лідер кримськотатарського народу й народний депутат Мустафа Джемілєв розповів, що українських активівстів, яких силоміць вивозять в окупований Крим, вдається вивозити в Україну завдяки корупції російських силовиків. Про це Джемілєв розповів у прямому ефірі всеукраїнського телемарафону, передає УП.

Зараз стоїть питання, як би вивезти цих активістів. Ну, слава Богу, там трохи нас рятує традиційна російська корупція: нам вдається "викупити" деяких наших співгромадян. Починається від 250 доларів і вище. Залежно від того, з ким домовлятися. Не з усіма це можна. Спочатку треба домовлятися, треба знати, хто там стоїть на посту. Не дуже проста операція. Ну от мені вдалося, до прикладу, викупити 7 людей, — зазначив він.

Народний депутат пояснив, що російські окупанти викрадають українських активістів на захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей та вивозять в окупований Крим.

Певний час їх зазвичай тримають під арештом, а потім відправляють углиб Росії. Хоча, за словами Джемілєва, вже відомо про декілька випадків зникнення викрадених українців безвісти.

Відомо, що російські спецслужби передали військовим командирам переліки українських громадян, яких потрібно вивезти. У цих переліках, окрім українських активістів, є кримські татари, які виїхали з Криму після 2014 року. 

Нагадаємо, раніше з'явився сайт із зворотним відліком падіння Кримського мосту.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму
Кремль планує відпрацювати оборону, так званий "марш-кидок" та "наступальні дії". Також планують залучити різні види зброї.
Окупанти втратили приблизно 17 000 осіб Окупанти втратили приблизно 17 000 осіб
ЗСУ продовжують вести оборону на східному, південно-східному та північно-східному напрямках.
Loading...
Load next