В окупованому Сімферополі відбудеться мітинг на підтримку територіальної цілісності України

В окупованому Сімферополі відбудеться мітинг на підтримку територіальної цілісності України

В середу, 18 травня в окупованому Сімферополі пройде мітинг на підтримку територіальної цілісності України під назвою Сімферополь — час додому!

Організатори заявили, що точне місце проведення озвучать за дві години до мітингу, щоб окупанти не мали змоги підготуватися.

Вийти на мітинг — це заявити про право на свій дім. Це вшанувати жертв депортації кримських татар. Це згадати про загиблих на війні та засудити вторгнення росії. Це підтримати територіальну цілісність України, — йдеться в анонсі.

Організатори закликали брать з собою жовті стрічки.

Своєю чергою російська влада почала морально готувати свій народ до того, що півострів Крим знову буде українським. Про це у понеділок, 16 травня, заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

На його думку, свідченням цього є нещодавня заява спікера Кремля Дмитра Пєскова про так званий "територіальний спір" з Україною.

До цього ж не було жодних територіальних спорів, був "референдум людей", який "навіки вирішив бути з Росією", а тепер виявляється, що це територіальні спори між Росією та Україною, - сказав Арестович.

Радник зазначив, що Пєсков ніколи просто так нічого не каже.

Або його застали зненацька і він обмовився. Але я в це не дуже вірю. Заміна політичного словника завжди означає заміну політичної позиції. І вони пішли за принципом продажу майбутньої мирної угоди, в якій Крим буде "територіальним спором", - додав він.

Нагадаємо, раніше будівлю окупаційної влади в Криму облили блакитною і жовтою фарбами.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Loading...
Load next