Ворог знову перекидає війська та техніку на північний кордон України - The Washington Post

Ворог знову перекидає війська та техніку на північний кордон України - The Washington Post

Українська сторона на північному прикордонні з побоюванням спостерігає за тим, як супротивник знову перекидає війська та техніку у цьому напрямку. Пише The Washington Post.

Глибокі траншеї та розрізнені наглядові пункти, якими було позначено північний кордон України з росією, не змогли протистояти колонам танків, що перейшли його 24 лютого. Тепер, відбивши росіян - за кілька тижнів боїв та ціною великих втрат, - прикордонники Чернігівської області України з побоюванням спостерігають за тим, як їхні супротивники знову перекидають війська та техніку, - сказано у статті.

Як зазначається, війна цьому напрямі відрізняється від війни у ​​інших регіонах країни, - це "трансгранична війна". Російські танки обстрілюють українські села. Кулі летять напруженою нейтральною смугою в спорадичних перестрілках.

Пройшло сім тижнів з того часу, як окупанти пішли з Чернігівської області. Зима змінилася весною, і десятки тисяч переміщених осіб повернулися на батьківщину з відновленням доріг та комунальних послуг.

Проте прикордонники кажуть, що це відбувається занадто швидко. Щодня на територію Чернігівської області потрапляє від двох до восьми снарядів, каже заступник командувача прикордонних військ області. Українські війська регулярно змушені відкривати вогонь у відповідь через кордон.

У будь-якому випадку, ми готуємося до можливого вторгнення. Вони атакують наші позиції та міста. У немає поняття про правила ведення бойових дій, - сказав він.

Така ж динаміка спостерігається у сусідній Сумській області, пише видання. А в Харкові, у міру того, як українські війська відтісняють російські війська до кордону, місцева влада очікує, що і там оборонні приготування замінять бої.

Нагадаємо, що у Дії стартує опитування про обіг вогнепальної зброї в Україні (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Я прошу не сіяти паніку": Резніков розповів про ситуацію на українському кордоні "Я прошу не сіяти паніку": Резніков розповів про ситуацію на українському кордоні
З кінця жовтня 2021 року Росія стягує війська до українських кордонів.
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
Loading...
Load next