"Заліз в нього та поїхав": мешканець Херсонщини викрав УРАЛ окупантів і передав ЗСУ

"Заліз в нього та поїхав": мешканець Херсонщини викрав УРАЛ окупантів і передав ЗСУ

Українці продовжують чинити спротив російським окупантам. Мешканець Херсонщини Андрій Грушко справжній герой сьогодення. Цей сміливий чоловік вкрав з під носа в орків російський УРАЛ та віддав його ЗСУ. Про цю історію розповіли у Угрупованні військ “Південь”.

Як тільки розпочалася війна він попросився до української армії, але зважаючи на вік чоловіку відмовили. Потім була окупація його населеного пункту окупантами.

Спочатку було страшно, а потім вирішив, що треба якось допомогти хлопцям. Я декілька днів спостерігав за УРАЛом і як тільки його покинули, заліз в нього та поїхав.. Я не вважаю себе героєм, я просто хотів зробити добре діло та насолити цим оркам, — сказав чоловік.

Українські військові подякували герою за проявлену сміливість та патріотизм.

Своєю чергою вчителі у Херсоні відмовилися йти на співпрацю з російськими окупантами та заявили, що не викладатимуть за програмою російських шкіл. Про це розповів голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута.

Він зазначив, що директори шкіл та педагоги практично проігнорували зустріч із представником окупантів, який хотів донести до них необхідність переходу на російські програми у викладанні.

В Херсоні гауляйтер проводив нараду з педагогами. Вчителі, адміністрації шкіл просто герої. Послухати його прийшли лише 20 людей, при тому, що у місті 71 школа. Педагогів закликають готуватися до навчання за новою програмою, їздити до Криму для підвищення кваліфікації. Фактично всі директори заявили, що їх це не влаштовує, і вийшли, - сказав Лагута.

Крім цього, він повідомив, що ситуація на Херсонщині залишається складною як морально, так і гуманітарно.

Зокрема російські військові взагалі не дають згоди на відкриття гуманітарних коридорів для ввезення необхідних вантажів. Територію, що вже звільнилася, вони постійно обстрілюють, не залишають спроб вийти на межі області.

Нагадаємо, раніше Подоляк заявив, що Україна чекає накопичення достатньої кількості зброї для звільнення окупованих територій.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Російська пропаганда поширює фейк, що Херсонщина "змирилася з переходом під контроль рф" Російська пропаганда поширює фейк, що Херсонщина "змирилася з переходом під контроль рф"
Такі висновки є маніпулятивними, оскільки жителів тимчасово окупованих територій агресивно залякують окупаційні війська.
Loading...
Load next