"Викрадення та катування": журналісти Херсонщини звернулися до своїх колег із усього світу

"Викрадення та катування": журналісти Херсонщини звернулися до своїх колег із усього світу

Журналісти української Херсонщини на брифінгу до дня журналіста, який відбувся сьогодні Медіацентрі Україна (Львів) звернулися до своїх колег із усього світу. Про це пише "Мост".

Зокрема, вони просять поширювати достовірну інформацію про тимчасово окуповану російськими військовими Херсонську область, розповідати про неї, поширювати матеріали херсонських журналістів та спонукати світ до підтримки України.

Повний текст звернення наводимо нижче.

"У день свого професійного свята ми, українські журналісти з різних куточків Херсонщини, які вимушено перебувають у Львові та інших містах, звертаємося до вас із закликом поширювати достовірну інформацію про тимчасово окуповану російськими військами українську Херсонщину. Вона поневолена, але незламна.

Херсонщина більше 100 днів в окупації, воорг захопив 94% території області. З перших днів патріотичні громадяни, в тому числі й журналісти, виходили на мирні акції спротиву, протистояли озброєним військовим. З часом тиск посилився, мітинги стали неможливими, почалися викрадення та катування активістів, серед яких є і журналісти. Багато активістів вимушені були покинути область - при цьому не було жодного офіційного "зеленого коридору". Уже тиждень Херсонщина без зв'язку - окупант вікдлючив українських мобільних операторів, триває тотальний контроль за спілкуванням у соцмережах. У Херсонщини намагаються відібрати голос, але вони не можуть знищити душу. Ми українці, ми - вільні.

Просимо вас ще більше розповідати про поневолену українську Херсонщину, поширювати матеріали херсонських журналістів - це мотивує людей, які живуть в окупації.

Давайте разом наближати перемогу, розуміючи, що Україною виборюється майбутнє Європи. Спонукайте владу ваших країн до підтримки України та світової ізоляції Росії. Кажіть про відсутність офіційних коридорів для виїзду, звертайтесь до міжнародних інституцій, які можуть вплинути на гуманітарну кризу, яку окупант штучно чинить на території області.

Десятки колег втратили роботу через закриття українських ЗМІ на тимчасово окупованій території, декілька перебувають за ґратами, журналісти потребують фінансової та психологічної підтримки. Упевнені - разом ми здатні підсилити голос української Херсонщини, зможемо перемогти у цій зухвалій інформаціцній війні.

Журналісти української Херсонщини".

Нагадаємо, раніше ЗСУ звільнили Миколаївку на Херсонщині.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Російська пропаганда поширює фейк, що Херсонщина "змирилася з переходом під контроль рф" Російська пропаганда поширює фейк, що Херсонщина "змирилася з переходом під контроль рф"
Такі висновки є маніпулятивними, оскільки жителів тимчасово окупованих територій агресивно залякують окупаційні війська.
Loading...
Load next