Російська пропаганда поширює фейк, що Херсонщина "змирилася з переходом під контроль рф"

Російська пропаганда поширює фейк, що Херсонщина "змирилася з переходом під контроль рф"
Такі висновки є маніпулятивними, оскільки жителів тимчасово окупованих територій агресивно залякують окупаційні війська.

російська федерація проводить агресивну інформаційно-психологічну операцію, спрямовану на придушення спротиву населення тимчасово окупованої Херсонщини.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО, передає ПравдаТУТ News.

За інформацією ЦПД, декілька Telegram-каналів, що здійснюють медіасупровід війни рф проти України, почали поширювати таку тезу:

"На антиросійські мітинги виходить дедалі менше людей".

На думку пропагандистів, це пояснюється тим, що «українці змирилися з переходом території під контроль рф та підлаштовуються під нову реальність».

Проте в Центрі протидії дезінформації наголошують, що такі висновки є маніпулятивними, оскільки жителів тимчасово окупованих територій агресивно залякують окупаційні війська, які:

  • погрожують фізичними розправами за участь у мітингах;
  • ведуть обстріли мирних демонстрацій в окупованих містах;
  •  викрадають учасників проукраїнських мітингів.

Нагадуємо: проведення подібних операцій є особливо небезпечними в умовах інформаційної блокади, яку ворог прагне сформувати на тимчасово окупованих територіях Півдня України.

Вас також може зацікавити стаття:  Яку загрозу несе наступ російської армії з Придністров'я для України.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У російському Слідкомі вигадали фейк про "летючі ескадрони смерті націоналістів" у Харкові У російському Слідкомі вигадали фейк про "летючі ескадрони смерті націоналістів" у Харкові
Голова Слідчого комітету Російської Федерації доручив слідчим фіксувати факти "залякування українськими націоналістами мирних жителів Харкова".
Loading...
Load next