Втратила руку, ногу та дитину: історія сім’ї з Лиману (відео)

Втратила руку, ногу та дитину: історія сім’ї з Лиману (відео)
Російська ракета потрапила в квартиру, де перебувала сім’я: чоловік, жінка та 6-річна дитина. Постраждала лише жінка, яку ледь вдалося врятувати з-під уламків

Тривога в Лимані Донецької області могла тривати декілька годин без перестанку, а то і взагалі майже цілий день. І коли 1-го травня в черговий раз вона пролунала, Катерина з чоловіком та 6-річним сином, як зажди спустились в укриття.  

 

Это было в 17 часов. До этого ми весь день были на улице. Возле подвала, на улице, в подвале, на улице. Решили пойти покушать. По всему подъезду разошлись все семьи по квартирах по своим, — розповідає Констянтин Герман, чоловік Катерини. 

Ніхто навіть уявити не міг, що в цей момент російська ракета потрапить саме в цей будинок, і в ту квартиру де жила сім'я Германів.  

На улице было тихо. Ни взрывов, ни свистов, ни сирени. Ничего такого не было. Вышла на балкон, чтобы снять белье, там сохло и все. Я буквально несколько вещей сняла, развернулась так боком. Рука была возле верёвок. У нас балкон открытий полностью. Этой рукой ложила прищепки и все. Резкая боль, пыль, в ушах все звенит. Все, — каже Катерина Герман, пацієнтка.

Буквально вышла там секунд 15, я слышу взрив, полная квартира пыли, кондиционер шипит, по всей квартире стекла. Хорошо, я перед зашил фанерой прям к пластику изнутри окна, и нас с сыном спасло. Мы в это время тоже находились в зале, в этой комнате вот и стекла они все повылетали, но фанера не дала им, уберегла нас, — додає Констянтин Герман.

Це врятувало життя і самій жінці. Адже її син з чоловіком не постраждали. І поки дитина побігла в підвал, Констянтин зміг допомогти Катерині.  

Я ее перетянул в комнату ну и по максимуму первую помощь. Перетянул ей рук, ногу, чтобы крови было поменьше потеряно, — Констянтин Герман.

Ще тоді Катерина була в свідомості. Після вибуху вона отримала дуже складні травми.  

Та кость у меня роздроблена. Одна целая, одна роздробленая. Пальцев не было и лодошки полностью, только шкурка от так сверху висела, сухожилья и нога болталась на шкурке. И осколки были в животе, а я еще беременная была. У меня было 13 недель беременности. Ребенок не вижил, — ділиться Катерина Герман.

Рятувальники приїхали швидко і одразу забрали жінку в лікарню в Слов'янську. Там її прооперували і згодом госпіталізували у Дніпро. Згодом жінку перевели в одну з Київських лікарень, а тепер вона лікується у Львові, у першому медоб'єднанні Львова.  

В неї була низка ушкоджень. Тобто це була мінно-вибухова травма, пошкодження передньої черевної стінки проникаючи, з пошкодженням кишківника, каловий перитоніт. Окрім того, травматичний відрив правої кисті. Вогнепальний відкритий перелом обох кісток лівого передпліччя. Вогнепальний відкритий перелом обох кісток нижньої третини правої гомілки. Проникаюче поранення ока і множинні осколкові поранення обличчя і рук, — зазначив Остап Кремпович, лікар-ортопед-травматолог першого медоб’єднання Львова 

Попри це Катерина не впадає у відчай. В майбутньому жінка таки планує ще одну дитинку, а зараз хоче швидше одужати, адже її сину Даміру скоро до школи.  

Все будет хорошо. Все залечат, полечат, сделают, приделают. Будем восстанавливаться, ну и жить дальше. Обратного пути все равно нет. Уже ничего не поменяешь. Надо новый виток в жизни и учиться жить по-новому, — підсумовує Катерина Герман.

Подальше лікування та реабілітацію жінка проходитиме вже у Швеції. Там їй зроблять протезування. А надалі Катерина планує повернутися в Україну.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next