За згодою одного з батьків: поліція евакуює дітей із Донбасу

За згодою одного з батьків: поліція евакуює дітей із Донбасу

Українські правоохоронці розпочинають спецоперацію з порятунку дітей з Донбасу. Поліцейські евакуюватимуть усіх неповнолітніх, якщо один із батьків дасть на це згоду. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Правоохоронці евакуюватимуть дітей, якщо цього хоче хоча б один із батьків. Категорична відмова обох батьків від евакуації фіксуватиметься, і при настанні тяжких наслідків вони братимуть відповідальність за життя дитини на себе, - зазначено у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, через постійні бомбардування на Донбасі діти перебувають у сирих підвалах, без комунікацій та доступу до медицини.

У перспективі – холодна зима без опалення. Через активну фазу бойових дій не всі школярі зможуть навчатися дистанційно. Незважаючи на це, деяких батьків доводиться вмовляти виїхати. Є випадки, коли один із них благає про порятунок, а інший – не дозволяє евакуюватися, наражаючи власних дітей на смертний ризик, - пояснили в поліції.

Загалом на Донбасі зараз 52 тисячі дітей. З початку війни в Україні в цьому регіоні загинули щонайменше 154 неповнолітніх. Ще близько 198 – отримали поранення.

Наразі правоохоронці обходять житлові будинки на Донбасі, щоб з'ясувати, скільки дітей там лишились і чому батьки їх не евакуювали. У відомстві наголосили, що евакуація передбачає не лише вивезення до більш безпечного регіону України, а й надання житла.

Своєю чергою Укрзалізниця продовжує здійснювати евакуаційні перевезення за маршрутом Покровськ — Дніпро — Львів.

Про це інформує сайт перевізника.

Компанія призначила додатково один рейс.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів.

В "Укрзалізниці" зазначають, що час відправлення та прибуття поїздів можуть змінюватися, тому рекомендують перевіряти інформацію на сайті компанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за день до росії "евакуювали" понад 25 тисяч людей з Донецької та Луганської областей.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя
Нещодавно український відеоблогер-мільйонник Іван Рудський, більш відомий під псевдонімом "Івангай", дав інтерв'ю відомому російському журналісту Юрію Дудю. Однак, він вирізав важливий меседж, де блогер розповідав про Україну і своє ставлення до російсько-української війни.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін
Українська сторона передала окупантам свої списки на обмін полоненими ще взимку, однак ті своєю чергою спромоглись на відповідь лише зараз.
Loading...
Load next