На Центральному вокзалі у Києві встановили "рамки": що не можна проносити

На Центральному вокзалі у Києві встановили "рамки": що не можна проносити
Система вже виявила 20 порушників.

Для посилення безпеки на Центральному вокзалі Києва 9 червня запрацювала комплексна система огляду пасажирів. В "Укрзалізниці" закликають пасажирів приходити за 40 хвилин до відправлення поїзда. Повідомляє Суспільного.

Фото: Суспільне

Складається система з 2 стаціонарних металошукачів ("рамок"), 4 рентгено-телевізійних інтроскопів, ручних металодетекторів, а також мобільної рентгено-телевізійної установки. Сканери фіксують зброю, вбухові та легкозаймисті речовини.

Фото: Суспільне

З перших днів війни вокзали і поїзди були найбезпечнішими місцями в країні. Нам вдалося зберегти безпеку і жоден пасажир не загинув і не був серйозно поранений під час перших 100 днів війни. Небезпека в країні залишається, війна продовжується. Нам треба посилювати заходи безпеки на випередження. Ми хочемо, щоб і вокзали і поїзди залишалися тою зоною безпеки, якою була під час першої фази війни, — сказав Голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишин.

Фото: Суспільне

За його словами, систему огляду пасажирів протестували 8 червня. За день оглянули 7 тисяч людей. У 20 видападках виявили порушення.

Щоб не створювалися черги на вході до вокзалу, кожного пасажира мають оглядати 3 хвилини, наголосив Камишин.

Фото: Суспільне

У нас тільки ввечері протягом 45 хвилин була пробка на вхід. Ми її за 45 хвилин вивели в нормальний режим робочий. І наша задача зробити так, щоб 3 хвилини було нормою для проходження контролю на вході на безпеку. Наша задача не допустити більше, ніж 10 хвилин очікування в пікові години.

Фото: Суспільне

Щоб спокійно пройти огляд і встигнути на поїзд, пасажир має приходити щонайменше за 30-40 хвилин до відправлення поїзда, каже керівник пасажирського напрямку "Укрзалізниці" Олександр Перцовський. За його словами, при вході працюватимуть чергові вокзалу, які допомагатимуть тим пасажирам, які запізнюються на поїзд.

Якщо ви раптом поспішаєте на потяг, приїхали впритул, вони вам допоможуть пройти, переконатися, що ви вчасно попадете. Тому не треба панікувати, проходьте до наших чергових вокзалу, — сказав Олександр Перцовський.

До роботи в системі огляду пасажирів на Центральному вокзалі Києва залучені співробітники служби авіаційної безпеки з аеропорту "Бориспіль" та кінологи.

Фото: Суспільне

Невдовзі такі системи будуть запроваджені на вокзалах інших великих міст України.

Нагадаємо, що міністерка внутрішніх справ Німеччини назвала російські фейки загрозою для демократії.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Укрзалізниця з 1 червня запускає потяг у Європу, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень Укрзалізниця з 1 червня запускає потяг у Європу, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень
Вже з 1 червня почне курсувати потяг, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень. Зокрема відновити міжнародне залізничне сполучення дозволила стабілізація ситуації з коронавірусом.
МЗС України засудило марш на честь дивізії СС "Галичина" у центрі Києва МЗС України засудило марш на честь дивізії СС "Галичина" у центрі Києва
У Міністерстві закордонних справ України "рішуче засуджують" київський марш який пройшов 28 квітня, на честь створення дивізії СС "Галичина".
Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото) Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото)
Столичні поліцейські влаштували рейд та перевірили 533 заклади Києва.
Loading...
Load next