Сотні росіян, що мешкають в Україні, на знак протесту проти путінської агресії спалили свої паспорти рф (відео)

Сотні росіян, що мешкають в Україні, на знак протесту проти путінської агресії спалили свої паспорти рф (відео)
Переважна більшість росіян, які перебувають на території України, засуджують агресію та відмежовуються від злочинних дій своїх співвітчизників.

Держбюро розслідувань повідомляє, що з кожним днем з’являється все більше і більше охочих вийти з російського громадянства та отримати український паспорт. Чоловіки та жінки, люди різних професій та різного віку сходяться на думці, що бути росіянином після широкомасштабного вторгнення росії до України — соромно.

Так, ДБР інформує до декілька останніх випадків спалення російських паспортів:

  • Мешканець Рівненської області на знак протесту  публічно спалив свій паспорт громадянина рф та закликав інших співвітчизників вчинити так само.

50-річний громадянин рф народився в Україні, але ще до школи переїхав із батьками на Камчатку. Там прожив більшу частину свого життя. Служив в армії у Амурській області та здобув спеціальність рядового радіотелефоніста. У 2019 році повернувся до рідного краю доглядати за старим батьком, який також хотів зустріти старість на Батьківщині.

Тут я не спостерігаю ні нацизму, ні фашизму... Я засуджую злочинні накази президента путіна, засуджую тих, хто їх виконує. Не хочу бути громадянином рф! Готовий позбутися громадянства – чим швидше, тим краще, - наголошує він.

На росії у чоловіка залишився 18-річний син. Уся родина переймається, що його призвуть до війська, адже тоді, фактично, він мав би піти воювати проти свого батька та діда. Чоловік каже, що нехай краще мій син сяде до в’язниці, аніж піде на війну. Він спалив свої документи – паспорт і військовий квиток.

  • А от мешканець АР Крим закликає всіх українців, яких змусили отримати російський паспорт на окупованих територіях, позбутися його.

У 2014 році, після окупації півострова України, чоловік був змушений оформити «червоний» паспорт. Але невдовзі, після того, як побачив зневажливе ставлення керівництва рф до українців, вирішив повернутися на батьківщину, на Чернігівщину.

Він закликає російських солдатів не виконувати злочинних наказів їхнього керівництва і почати думати «власною головою».

Я на власні очі бачив всі звірства, які чинить тут російська армія, знищуючи інфраструктуру мирних міст, знищуючи місцевих жителів, бомблячи лікарні. Я все це бачив на власні очі, бо у лютому 2022 року добровольцем пішов до військкомату, щоб боронити власну державу, - зауважує він.

Чоловік вважає, що кожен українець, кого змусили отримати російський паспорт, має його спалити.

«З російським громадянством у мене покінчено на все життя», - каже кримчанин.

  • На Львівщині 64-річний громадянин росії також вирішив позбутися свого російського паспорта.

Чоловік мешкає в області з 1998 року, вахтовим методом працював на росії в газодобувній галузі. На знак протесту проти дій росії в Україні спалив свій російський паспорт і закликав своїх співвітчизників, які мешкають в Україні, зробити так само.

За 14 років, які прожив в Україні, жодних утисків від українців не зазнава. Не хочу бути громадянином країни, яка влаштувала геноцид українському народу, тому знищую свій паспорт. Слава Україні! - каже чоловік.

Вас також може зацікавити стаття: Підпалили військкомат: російський флешмоб "не піду В Україну" продовжується (відео)

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Всілякої ху*ни набрали": мародерство серед окупантів набуло величезного розмаху (відео) "Всілякої ху*ни набрали": мародерство серед окупантів набуло величезного розмаху (відео)
СБУ виклала телефонну розмову рашиста з дівчиною.
"Росіяни — "брати" українців": заяву голови Закарпатської ОДА в Кабміні вивчать та вживатимуть відповідні заходи (відео) "Росіяни — "брати" українців": заяву голови Закарпатської ОДА в Кабміні вивчать та вживатимуть відповідні заходи (відео)
Зеленський призначив Віктора Микиту головою Закарпатської ОДА в грудні 2021 року.
Loading...
Load next