Для його проведення потрібно поміняти мислення та ментальність людей, — мер Херсона про "референдум" окупантів

Для його проведення потрібно поміняти мислення та ментальність людей, — мер Херсона про "референдум" окупантів

Щоб провести так званий референдум на тимчасово окупованій території Херсонської області, російським загарбникам доведеться поміняти мислення місцевих жителів. Таку думку в опублікованому 9 червня інтерв'ю російському виданню "Настоящее время" висловив мер Херсона Ігор Колихаєв.

"Референдум" – це досить складний процес. Для того щоб провести якісний "референдум", потрібно змінити мислення та ментальність людей. Друге. Те, що люди зараз записуються на отримання паспортів, – вони записуються з різних причин. Не хочу їх зараз озвучувати, але це дійсно правда. Потрібно змінити мислення, проводити соціальні дослідження та дивитися ті посили, які необхідні для містян. Вийде в них провести цей "референдум" чи не вийде – це все залежить від того, наскільки вони можуть змінити мислення людей. Тому що іншого шляху вирішення питання, крім як змінити мислення людей та їхню ідеологію, я не бачу, – сказав Колихаєв.
 

За його словами, жителі регіону потребують підтримки з боку центральної влади у вигляді соціальних виплат, а також виплат заробітних плат та пенсій.

Це дасть можливість продемонструвати, що дійсно центр підтримує Херсонську область. Це дуже важливо зараз не тільки для міста Херсон, але і для всіх окупованих територій, які зараз є. І найголовніший момент – треба розуміти територіальність, тому що весь час відбувається лінія усунення бойових дій. І треба розуміти, на якій території проводитимуть той чи інший "референдум", тому що лінія зміщення бойових дій увесь час мігрує, тривають позиційні бої і відбувається заняття тих чи інших позицій. Це складний процес, напевно, тому вони й відсувають позицію проведення референдуму на вересень. Можливо, це буде й кінець року, – наголосив мер.

Нагадаємо, раніше журналісти Херсонщини звернулися до своїх колег із усього світу.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next