Маляр повідомила, що російські військові перевозять сім'ї до Херсона і селяться там у квартирах українців

Маляр повідомила, що російські військові перевозять сім'ї до Херсона і селяться там у квартирах українців

Російські окупанти перевозять свої сім'ї до тимчасово окупованих населених пунктів України, зокрема в Херсон.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила 16 червня під час брифінгу в медіацентрі "Україна", трансляцію вів "Укрінформ".

Вона розповіла, що Росія намагається нарощувати заходи, спрямовані на довгострокове утримання тимчасово окупованих територій України.
 

Із боку Росії активізувалося завезення родин військовослужбовців російських окупаційних військ до захоплених російським агресором українських населених пунктів. Зокрема, ідеться про місто Херсон. Новоприбулі, так звані російські переселенці, самовільно заселяють залишені будинки та квартири українських громадян, які виїхали, рятуючи своє життя, із початком широкомасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого, – розповіла Маляр, посилаючись на дані української розвідки.
 

Окупанти, за її словами, також посилюють заходи щодо примусової паспортизації українців на тимчасово зайнятих територіях.
 

Не виключається, що зазначені заходи проводяться з метою штучного збільшення частки місцевого населення, яке буде зобов'язане гарантовано підтримувати плани Кремля щодо анексії тимчасово окупованих територій у разі проведення так званого референдуму, – додала Маляр.

Нагадаємо, раніше окупанти заборонили мешканцям Херсона користуватися Дніпром.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next