Безкоштовне навчання для роботи в Австрії: деталі програми для українців (відео)

Безкоштовне навчання для роботи в Австрії: деталі програми для українців (відео)
Можливість безкоштовного навчання для роботи в Австрії: австрійський уряд і ринок праці оплачує програму. Кожне базове навчання триває місяць. Українці отримують базові знання і навички та практикуються впродовж місяця.

Майже доба в дорозі і наша команда прибула в австрійські Альпи. Їхали сюди не на відпочинок, а розповісти вам про можливість безкоштовного навчання для роботи в Австрії. І в цій серії ми розкажемо вам детальніше про сам проєкт, а вже в наступних випусках учасники навчальної програми поділяться з вами своїми емоціями та враженнями. Але давайте про все по черзі. 

Заснували готель майже 300 років тому. І тут збереглася своя унікальна атмосфера.  

Дух Альп тут відчувається одразу, що робить перебування у цій місцині по справжньому особливим. Чого тільки варта камінна. Що ще потрібно для комфортного вечірнього відпочинку у засніжених горах. Та зараз тут відпочивають хіба українці після своїх щоденних навчань.  

На території готелю ціла група проживає під час всієї тривалості навчання. Їх забезпечують безкоштовним харчуванням, безкоштовним проживанням. Тобто вони живуть в номерах готелю безпосередньо. Сніданок, обід, вечеря, — каже Михайло Шевелюк, керівник Школи гостинного сервісу 

Ось у цьому ресторані не лише влаштовують трапезу для учасників програми, але одночасно тут практикуються українці, які навчаються за програмою сервісу. Сервірування столів, подача їжі, прибирання. Добробут цієї частини готелю закріплений за офіціантами. 

За чистотою решти території готелю стежать українки, які стажуються за програмою хаускіпінгу. Вони щодня усе тут прибирають і вимивають. Зокрема й номери, де живуть всі учасники проєкту. Комфортні сучасні номери з неймовірним краєвидом за вікном.  

І все це безкоштовно — і навчання, і проживання, і харчування.  

Австрійський уряд і ринок праці оплачує цю програму. Кухня і сервіс коштують 5300 євро, хаускіпінг 2900 євро. Це дуже дорога програма, але хороша. І на завершення ми думаємо, що це буде ще й хороша програма для платників податків. Бо українці будуть тут працювати і будуть сплачувати податок назад у наш бюджет. Тож зараз для українських кандидатів це є безкоштовно, — пояснив Арбен Беріша, координатор програми.

Кожне базове навчання триває місяць. Це готель для навчань, для практики на кухні, у сервісі та хаускіпінгу. Вони тут отримують базові знання і навички, практикуються весь час впродовж місяця. І після того, як закінчує навчання одна група, одразу прибуває наступна. І так буде 5 заїздів - 5 місяців. І після цих 5 базових курсів ми будемо організовуати більш професійні навчання для кожного, хто буде в цьому зацікавлений, — роповідає Томас Вахтер, керівник інституту WIFI Форарльберг. 

Одразу всіх влаштовують на роботу за результатами співбесіди з тими чи іншими результатами. Бо десь потрібно краще знати німецьку, десь достатньо тільки англійську. Але на цих курсах під час навчання навчають німецьку мову, — зазначив Михайло Шевелюк, керівник Школи гостинного сервісу. 

На цей момент в туризмі знайти місце праці легко, але важливо знайти правильні компанії, правильні готелі. Представники готелю Мондшайн і Бені Беріша мають контакти і можуть правильно розподілити учасників, — Томас Вахтер, керівник інституту WIFI Форарльберг. 

Всі учасники групи, які зараз тут перебувають, — всі вони дуже вмотивовані, вони надзвичайно дружні, вони дуже професійні. І хоча ми розуміємо, що вони не мають досвіду на кухні чи в сервісі, але вони покращують свої навички, допомагають один одному. Однак найважливіше у їхній роботі — це бути дружніми, зустрічати людей з посмішкою, підходити до гостей. І я сподіваюся, що кожен з них впорається з цим ідеально, — підсумував Маркус Кеґеле, власник «Hotel Mondshein». 

Уже зовсім скоро ми покажемо вам, як проходить навчання за кожним напрямком, а також розповімо, хто і як може взяти участь в цьому проєкті. Буде цікаво, тому не пропустіть. 

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv   

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Золотий квиток": як українці мають змогу офіційно працювати та проживати в Австрії (відео) "Золотий квиток": як українці мають змогу офіційно працювати та проживати в Австрії (відео)
Офіційно працювати і перебувати в Австрії українці можуть завдяки Blue Card, яку їм оформляють в межах проєкту. Дійсна вона до березня 2023 року.
Безкоштовні курси для кухарів та покоївок в Австрії: як проходить навчання? (відео) Безкоштовні курси для кухарів та покоївок в Австрії: як проходить навчання? (відео)
Після навчань всіх учасників проєкту влаштовують на роботу в готелі Австрії. Там їх забезпечують житлом і харчуванням. Зарплата становить 1600 євро/міс.
"Всі знають, що я Юлік": ексучасник гурту DZIDZIO розповів про свою сольну кар'єру (відео) "Всі знають, що я Юлік": ексучасник гурту DZIDZIO розповів про свою сольну кар'єру (відео)
Український шоу-мен, саунд-продюсер та DJ Назарій Гук, якого більшість українців знають під псевдонімом JULIK, на піку популярності відомого DZIDZIO не побоявся покинути гурт та зайнятись сольною кар’єрою. У відвертому та ексклюзивному інтерв’ю телеканалу “ПравдаТУТ Львів” артист розповів, як будує зараз свою сольну кар’єру, як заробляв гроші у період карантину, навчання в консерваторії в Італії й булінг, який довелось пережити в той час.
Loading...
Load next