Для дітей з України у школах Литви ввели п'ять уроків української на тиждень

Для дітей з України у школах Литви ввели п'ять уроків української на тиждень

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що у школах Литви запроваджено уроки української мови, заняття відбуватимуться п'ять разів на тиждень.

Вчора, 16 червня, Шкарлет обговорив з литовською колегою Юргітою Шюгждінієне процес організації навчання українських дітей, які тимчасово перебувають у Литві у зв'язку з повномасштабним вторгненням росії. Міністри домовилися про подальшу співпрацю, створення спільної робочої групи для координації актуальних освітніх питань та обговорили організацію проведення національного мультипредметного тесту.

Як повідомив Шкарлет, Шюгждінієне запевнила, що міністерство освіти, науки і спорту Литви продовжить сприяти створенню умов для навчання українських дітей. Очільник Міносвіти України висловив подяку Литовській Республіці та особисто Шюгждінієне за всебічну підтримку українців.

Нагадаємо, про основи якісного сервісу: як проходять курси для офіціантів в Австрії? (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
5 січня стартує реєстрація на пробне ЗНО-2022 5 січня стартує реєстрація на пробне ЗНО-2022
Реєстрація триватиме до 22 січня.
Харчування для школярів: яким буде нове шкільне меню для українських дітей (відео) Харчування для школярів: яким буде нове шкільне меню для українських дітей (відео)
Безпечно, корисно та головне смачно. В Україні серйозно взялися напрацьовувати нове шкільне меню. До цього планують залучити професійних шеф-кухарів, організувавши конкурс. Мета одна – створити гідне харчування для школярів та дошкільнят.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Loading...
Load next