Повернулися за парти: відсьогодні учні 1-4 класів у Львові навчаються у звичному режимі (відео)

Повернулися за парти: відсьогодні учні 1-4 класів у Львові навчаються у звичному режимі (відео)
Шкільний процес відбуватиметься з дотриманням усіх протиепідемічних правил та за умови повністю вакцинованих освітян. Нещеплених вчителів тимчасово відсторонять від роботи.

Школярі тішаться, а їхні батьки видихнули з полегшенням – учні 1-4 класів повернулися за парти. Цьому посприяло покращення динаміки захворюваності на ковід серед дітей у Львові. Так, Ольга забирає зі школи донечку Ганнусю. Жінка радіє поверненню до очної форми, адже нарешті малеча знову вчитиметься у звичній атмосфері.

Дуже важко з першокласницею займатися вдома, тому що вона … дитина ще не розуміє добре, що від неї хочуть. Вона хоче передавати привіти однокласникам через зум замість того, щоб слухати вчителя, - розповідає мати першокласниці Ольга.

Задоволена початком навчання за партами й першокласниця Ганнуся. Тепер має вдосталь часу для спілкування з однокласниками на уроках та перервах.

Одна з основних умов для дозволу працювати – повний курс вакцинації освітян. Так, у ліцеї «Львівському» зі 106 працівників не щепленим є лише один працівник. Школа запрацювала з дотриманням усіх карантинних норм. 

По харчуванню у нас діти розподіленні  по годинах, коли вони харчуються. Всюди в нас є антисептики , мило всюди повністю. Також всі вчителі ведуть уроки в масках, - запевняє директор ліцею «Львівський» Андрій Закалюк.

В управлінні освіти тривалий час стежили за ситуацією із захворюваністю серед учнів. Показники були задовільними, тож міська комісія з питань ТЕБ і НС на позачерговому засіданні дозволила повернутись молодшим класам за парти.

Учні 1-4 класів закладів загальної середньої освіти приступили до очного навчання. Це відповідно до рішення міської комісії ТЕБ і НС. За нашими даними, сьогодні 77% 1-4 класів з дотриманням власне всіх протиепідеміологічних заходів. Всі заклади є відкриті загальної середньої освіти, вони працюють, - повідомляє в.о. начальника управління освіти Львівської міськради Леся Васюта.

А ось коли до такого ж режиму навчання повернуться старші класи – повідомимо вам у наступних випусках новин. Найближчими днями відбудеться засідання комісії ТЕБ і НС, де й розглянуть можливе відновлення навчання у старших класах. 

Карина Бовсуновськаpravdatutnews.com

Читайте також
З 15 листопада учні повертаються до очного навчання: перелік міст та шкіл З 15 листопада учні повертаються до очного навчання: перелік міст та шкіл
Ще з 8 листопада в Україні почали усувати від роботи невакцинованих від коронавірусу співробітників навчальних закладів. Станом на 10 листопада відсторонили від роботи майже 10 тисяч працівників.
Вакцинація від COVID-19: у Львові до нового навчального року щеплять вчителів (відео) Вакцинація від COVID-19: у Львові до нового навчального року щеплять вчителів (відео)
Щеплювати працівників шкіл, садочків та позашкільних закладів у місті розпочали ще у червні і планують завершити процес до кінця літа.
Харчування для школярів: яким буде нове шкільне меню для українських дітей (відео) Харчування для школярів: яким буде нове шкільне меню для українських дітей (відео)
Безпечно, корисно та головне смачно. В Україні серйозно взялися напрацьовувати нове шкільне меню. До цього планують залучити професійних шеф-кухарів, організувавши конкурс. Мета одна – створити гідне харчування для школярів та дошкільнят.
Loading...
Load next