У Криму окупанти затримали родича заступниці Кулеби (відео)

У Криму окупанти затримали родича заступниці Кулеби (відео)
Російська окупаційна влада звинуватила Асана Ахтемова у "диверсії на газопроводі". Тепер чоловіку загрожує до 15 років незаконного ув'язнення.

Серед затриманих 3 – 4 вересня кримських татар виявився родич першої заступниці міністра закордонних справ. Про це повідомила заступниця Дмитра Кулеби Еміне Джепарова у Facebook.

Жінка розповіла, що затриманий Асан Ахтемов – чоловік її троюрідної сестри. Окупанти навідалися пізно ввечері 3 вересня до будинку подружжя.

Люди в масках і бронежилетах без пізнавальних знаків та без жодних пояснень забрали Асана та відібрали усі телефони. Дружина навіть нічого не встигла сказати своєму чоловіку.

Після того до квартири прийшла людина в цивільному одязі, яка не представилася. Дружині показали якийсь документ та почали обшуки. Зі "слідчими", як потім виявилось, було також 2 "понятих".

Окупанти затримали також брата Асана – Азіза. Обох підозрюють у "диверсії". 7 вересня російський суд обрав чоловікам запобіжний захід – тримання під вартою до 4 листопада 2021 року.

Брати Ахтемові піддавались страшним фізичним та психологічним катуванням. З них вибивали "зізнання". Зізнання у злочині, до якого вони не мають жодного стосунку, а також "свідчення" під політичним замовленням Кремля виставити Нарімана Джеляла, як організатора "диверсій", – розповіла Джепарова.

На засідання суду з обрання запобіжного заходу родичів не впустили. Батько побачив Асана, коли його вели до суду. Чоловік мав дуже поганий вигляд. Водночас державний "адвокат", якого затриманому призначили окупанти, мав протилежну думку. Мовляв, Асан добре почувається, лише скаржиться на нудоту і біль у животі.

До затриманого досі не пустили незалежного адвоката, з яким родина уклала договір. Державний "адвокат" Олег Глушко каже, що Асан нібито "відмовляється" від незалежного захисника.

"Повірити в це, певна річ, важко. Він також повідомив, що Асана відправлять на 21 день на експертизу до психіатричного диспансеру", – додала заступниця Дмитра Кулеби.

Нагадаємо, що вранці 3 вересня затримали Ельдара Одаманова, вночі 4 вересня – Азіза Ахтемова, Асана Ахметова і Шевкета Усеїнова, вранці 4 вересня після обшуків у нього вдома був затриманий заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на нові обшуки в окупованому Криму і закликав Росію зупинити переслідування і звільнити затриманих.

Також ФСБ Росії поширило відео зі фрагментом допитів із "зізнанням" фігурантів, яких підозрюють у "справі" щодо диверсії на газопроводі в окупованому Криму.

Відповідне відео з'явилося 7 вересня. У ролику опитують людей, які представляються як Асан Ахтемов та Азіз Ахтемов. 

Читайте також
"Репресивна машина не зникла": затримання кримських татар в окупованому півострові (відео) "Репресивна машина не зникла": затримання кримських татар в окупованому півострові (відео)
Окупаційна влада у Криму продовжує геноцид кримськотатарського народу, що триває протягом останніх 7 років у тимчасово окупованому півострові. Уряд РФ вкотре здійснив низку репресій проти представників кримськотатарського народу. Голова Культурного центру кримських татар у Львові Ернест Абкелямов прокоментував журналістам ПравдаТУТ News незаконні дії окупаційної влади у Криму.
Російська ФСБ показала фрагменти допитів щодо диверсії на газопроводі в Криму (відео) Російська ФСБ показала фрагменти допитів щодо диверсії на газопроводі в Криму (відео)
Окупанти опублікували відео допиту кримських татар. Так звана "справа" стосується підриву труби на газопроводі в окупованому Криму.
Loading...
Load next