Кримськотатарський орнамент "орьнек" отримав визнання з боку ЮНЕСКО: Україна назвала це "знаковою подією"

Кримськотатарський орнамент "орьнек" отримав визнання з боку ЮНЕСКО: Україна назвала це "знаковою подією"
Орьнек — національний кримськотатарський орнамент, одне з найдавніших досягнень культури кримськотатарського народу.

ЮНЕСКО внесла традиційний кримськотатарський орнамент “орьнек” до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства. Україна вважає це знаковою подією і перемогою, зазначили Президент Володимир Зеленський та міністр закордонних прав Дмитро Кулеба. Повідомляє UNN.

Вітаю кримськотатарський народ і всю Україну зі знаковою перемогою. ЮНЕСКО внесла традиційний кримськотатарський орнамент “орьнек” до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства. Це гідне визнання самобутності киримли та краси культурної мозаїки України, - написав Зеленський у Twitter.

Подію назвав знаковою голова МЗС.

Визнання ЮНЕСКО кримськотатарського орнаменту “орьнек” — це дійсно знакова подія. Самобутня культура корінного народу українського Криму визнана надбанням людства. Вірю, що список нематеріальної культурної спадщини буде і надалі поповнюватися скарбами культурної мозаїки України, - написав він у Twitter.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти в Криму заарештували на два місяці Нарімана Джеляла (відео) Окупанти в Криму заарештували на два місяці Нарімана Джеляла (відео)
В окупованому Криму на 60 діб заарештували братів Азіза і Асана Ахтемова, затриманих в ході обшуків 3-4 вересня. Також російські силовики затримали заступника Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеллялова й відправили його у СІЗО на 60 діб.
Російська ФСБ показала фрагменти допитів щодо диверсії на газопроводі в Криму (відео) Російська ФСБ показала фрагменти допитів щодо диверсії на газопроводі в Криму (відео)
Окупанти опублікували відео допиту кримських татар. Так звана "справа" стосується підриву труби на газопроводі в окупованому Криму.
"Крим треба відвойовувати разом": історія кримської татарки, яка покинула окупований півострів "Крим треба відвойовувати разом": історія кримської татарки, яка покинула окупований півострів
Історія про сильну внутрішню боротьбу кримської татарки, яка покинула півострів після анексії Росією її домівки. Зараз жінка хвилюється за майбутнє своєї донечки й прагне, аби її дитина почувала себе вільною та не втрачала своєї ідентичності. Та найбільше її турбує питання: чому ж саме кримські татари проходять такі важкі випробування.
Loading...
Load next