Навчання в офлайн-режимі з 1 вересня: у Зеленського назвали умови

Навчання в офлайн-режимі з 1 вересня: у Зеленського назвали умови

З 1 вересня в окремих регіонах України розпочнеться навчання в офлайн-режимі. Для цього у закладах освіти проводять заходи з посилення безпеки. Про це під час брифінгу повідомив заступник Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Для того, щоб розпочати навчання в офлайн-режимі, заклади регіонів, де безпечні умови, мають провести заходи з посилення безпеки, а саме:

  • обов’язкова перевірка фахівцями ДСНС закладів освіти та прилеглих до них територій на наявність вибухонебезпечних предметів;
  • готовність систем оповіщення. Особлива увага звертається на доступність оповіщення дітей з порушенням зору та слуху;
  • до початку навчального року у кожному закладі освіти мають бути визначені та позначені шляхи евакуації;
  • у кожного заклада освіти має бути відповідно обладнане укриття для всіх учасників освітнього процесу;
  •  створюються запаси води, та медикаментів. Проводяться тренування щодо дій у разі оголошення сигналу повітряної тривоги.

В разі повітряної тривоги освітній процес планується переривати, і за можливістю, повністю, або частково продовжувати освітній процес в укритті. Ті учні та студенти, які навчалися у закладах, що зараз перебувають на тимчасово-окупованій території чи пошкоджені, або зруйновані російськими загарбниками, зможуть продовжити навчання в тих самих закладах дистанційно або в інших закладах освіти на підконтрольній Україні території, – додав Тимошенко.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив, що місцева влада вирішить, як навчатися дітям у школах – офлайн або онлайн. Міністр зазначив, що лише за наявності гарантій безпеки для учасників освітнього процесу буде офлайн-формат навчання.

Нагадаємо, що Укрзалізниця призначила евакуаційний рейс із Покровська до Львова.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
ЗНО в умовах карантину: учні українських шкіл вже отримали запрошення на тестування ЗНО в умовах карантину: учні українських шкіл вже отримали запрошення на тестування
На інформаційних сторінках 389 683 тисяч українських школярів вже розміщено запрошення-перепустки на зовнішнє незалежне оцінювання, яке є необхідним для вступу у вищі навчальні заклади.
Під час навчань "Sea Breeze" у Чорному морі помітили двійника Зеленського (фото) Під час навчань "Sea Breeze" у Чорному морі помітили двійника Зеленського (фото)
На міжнародних морських навчаннях "Sea Breeze", які стартували в кінці червня в Чорному морі, помітили двійника президента України Володимира Зеленського.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Loading...
Load next