Тестування по-новому: школярі складатимуть не ЗНО, а мультипредметний тест (відео)

Тестування по-новому: школярі складатимуть не ЗНО, а мультипредметний тест (відео)
Замість ЗНО абітурієнти складатимуть національний мультипредметний тест. Основна сесія триватиме з 18 липня по 10 серпня.

Комп’ютер замість зошита, НМТ замість ЗНО – до тестування по-новому готуються випускники українських шкіл. Повномасштабне вторгнення росармії змінило формат здобуття освіти. До середини березня школярі були на канікулах, потім навчалися дистанційно. Навчальний рік добігає кінця, а з ним наближається й вступ до ВНЗ. Цьогоріч зовнішнє незалежне тестування, яке необхідне для вступу на бакалаврат, замінили національним мультипредметним тестом.

Для виконання мультитесту буде виділено 120 хвилин. Українська мова – 30 балів можна буде отримати, історія України – 30 балів і математика – 35.

Це не буде один результат із трьох предметів, які здають, - каже Лариса Середяк, директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Здобуті бали переведуть у шкалу від 100 до 200, адже для вступу будуть дійсними й сертифікати ЗНО за попередні 4 роки. Тож для початку, майбутнім абітурієнтам потрібно отримати логін і пароль для доступу на свою сторінку та підтвердити участь у тестуванні за місцем фактичного перебування. Зробити це потрібно до 7 червня. Наразі освітяни повідомляють про 13 міст, у яких проведуть оцінювання. А вже від кількості підтверджених охочих скласти тест, формуватимуть мережу тимчасових екзаменаційних центрів. До них є свої вимоги.

Зрозуміло, що там мають бути рівень комп’ютерів з визначеною пам’яттю, гігабайтами і тд. В тому екзаменаційному центрі має бути укриття на випадок того, як би сталася сирена – всі ідуть в укриття і тест переривається. Є додаткова сесія, є спеціальна сесія. Всі ті, хто не завершив через зовнішні об’єктивні причини сесію, зможе завершити її в інший період, - розказує Лариса Середяк.

Зазначимо, основна сесія розпочнеться 18 липня й завершиться 10 серпня. Для тих, хто не встиг у ці терміни, з 10-го по 20 червня можна зареєструватися на додаткову сесію. Вона триватиме з 16 по 20 серпня.  А щодо випускників, які зараз перебувають за кордоном. У Європі також створять відповідну мережу для тестування. Наразі ж на Львівщині навчаються майже 25 тисяч школярів внутрішньо переміщених осіб. Багато з них зараз мешкає у закладах освіти. Водночас область прагне повернутися до очного формату навчання.

Тому голова Львівської військової адміністрації видав розпорядження і скеровуються кошти зараз на ремонти тих гуртожитків закладів профтехосвіти, в яких ніхто не проживав. Які були або в аварійному стані, або недобудовані попередні роки. Для того, щоб можна було частково виселити людей з закладів освіти і переселити в гуртожитки, - пояснює Олег Паска, директор департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації.

Нагадаємо, навчальний рік на Львівщині триватиме до середини червня. А чи бути останньому дзвонику у школах – вирішуватимуть педагогічні ради з батьками.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні видаватимуть е-свідоцтва про закінчення початкової школи В Україні видаватимуть е-свідоцтва про закінчення початкової школи
Замовляти виготовлення дубліката свідоцтва також не потрібно: якщо батьки втратять паперову копію, вони можуть звернутися в школу для повторного отримання копії.
Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами
У "жовтій" зоні карантину відвідування шкіл буде можливе лише за умови, якщо не менше як у 80% працівників закладу освіти будуть вакциновані. Однак, у "червоній" зоні 100% працівників закладу освіти повинні мати документ про повну вакцинацію.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Loading...
Load next