ЗСУ зможуть до кінця року відкинути ворога на позиції станом на 23 лютого - Бен Годжес

ЗСУ зможуть до кінця року відкинути ворога на позиції станом на 23 лютого - Бен Годжес

ЗСУ зможуть до кінця року відкинути ворога на позиції станом на 23 лютого - Бен Годжес.

Але за умови, що західні партнери й надалі постачатимуть в Україну необхідне озброєння та велику кількість боєприпасів. Про це екскомандувач армією США у Європі, генерал-лейтенант Бен Годжес заявив в ефірі "Голос Америки". 

У наступні кілька тижнів ми почнемо відчувати різницю від далекобійної артилерії та ракет і вплив, який вони здійснюють на російські війська. Але до того це буде пекло для українських солдатів і мирних жителів, по яких завдає ударів російська артилерія, – сказав Годжес.

Колишній командувач армії США вважає, що Україна отримала лише 10% реактивних систем HIMARS від тієї кількості, яка потрібна для потужного контрнаступу, однак у найближчому майбутньому очікуються нові поставки.

Існувало занепокоєння, що ми якимось чином можемо спровокувати росіян, якщо ми надамо якісь потужності. І ми врешті-решт їх надавали, і росіяни ніяк не реагували. Ми самі стримували себе більше, ніж потрібно. Ось чому ми зараз відстаємо у наданні деяких потужностей. Але позитив у тому, що процес пішов, – відзначив американський генерал.

Він також висловив сподівання, що США розроблять стратегію щодо регіону Чорного моря, адже Україна стратегічно важлива через своє положення.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Loading...
Load next