«Верхівка айсберга»: в ООН зафіксували 124 випадки сексуального насильства в Україні під час війни

«Верхівка айсберга»: в ООН зафіксували 124 випадки сексуального насильства в Україні під час війни

ООН зафіксувала вже 124 випадки сексуального насильства за час повномасштабної війни в Україні. Утім, ці дані — лише «верхівка айсберга» і не показують справжніх масштабів сексуального насильства в умовах війни росії проти України.

Про це пише пресслужба ООН з посиланням на Спецпредставницю з питань сексуального насильства в умовах конфлікту Прамілу Паттен.

У травні віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та Праміла Паттен підписали угоду про співпрацю між урядом України та ООН щодо запобігання та реагування на сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом.

Тоді ж Паттен заявила, що «які б звіти не з’являлися, вони можуть бути лише вершиною айсберга». Вона наголосила, що «не може розраховувати на точний облік на активному полі бою» та підкреслила, що не чекатиме підтвердження даних і статистики, щоб діяти. 

Нагадаємо, раніше до суду скерували першу справу про зґвалтування: воєнних злочинців-рашистів не обійде покарання.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Рашисти мародерять і серед своїх: нова перехоплена розмова від СБУ (відео) Рашисти мародерять і серед своїх: нова перехоплена розмова від СБУ (відео)
Мародерство стало настільки звичною справою для окупантів, що не гребують обкрадати навіть своїх військових.
Loading...
Load next