У пам'ять про Романа Ратушного: У Протасому Яру створять ландшафтний парк

У пам'ять про Романа Ратушного: У Протасому Яру створять ландшафтний парк

Київрада схвалила рішення про створення ландшафтного заказника «Протасів Яр». Підтримали таке рішення 85 депутатів. 

Про це повідомив мер міста Віталій Кличко.

Над проєктом цього рішення ми працювали разом з активістом Романом Ратушним, який боровся за збереження Протасового Яру зеленою зоною столиці. І який героїчно загинув, захищаючи Україну від навали російських варварів.

Створення заказника – це вшанування пам‘яті Романа Ратушного і свідчення того, що його справа і справа багатьох киян, які боролися за цю зелену зону, була не марною. «Протасів Яр» врятували від забудови. Він є ландшафтним заказником! І буде радувати не одне покоління киян, – зазначив Віталій Кличко.

 Для довідки: 

Протасів Яр — історична місцевість, у Солом'янському, частково Голосіївському районах Києва. . Більшу частину історичної забудови знесено у 1980-і роки. У 2001—2003 роках у Протасовому яру збудовано швидкісну автомагістраль, що призвело до часткової зміни його рельєфу. 

У 2018 році активіст Роман Ратушний очолив ініціативу «Захистимо Протасів Яр» і почав активно боротися із забудовниками, в планах яких було звести багатоповерхівки у зеленій зоні.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Києві та області вводять дводенну комендантську годину (відео) У Києві та області вводять дводенну комендантську годину (відео)
Комендантська година діятиме до 7 ранку 17 березня.
31-метрова красуня: у Києві запалили головну ялинку України (відео) 31-метрова красуня: у Києві запалили головну ялинку України (відео)
Церемонія засвічування вогнів відбулася о 18:00.
Loading...
Load next