Україна непохитна у зобов’язанні домогтися правди та відповідальності за збиття рейсу MH17 – МЗС

Україна непохитна у зобов’язанні домогтися правди та відповідальності за збиття рейсу MH17 – МЗС

Україна залишається непохитною у своєму зобов’язанні домогтися правди, справедливості та відповідальності за збиття малазійського Boeing рейсу MH17. Про це йдеться в заяві МЗС України.

У цей день ми відзначаємо восьмі роковини збиття літака малайзійських авіаліній MH17, яке призвело до трагічної загибелі 298 пасажирів та членів екіпажу. Наші думки залишаються з тими, хто загинув на борту, з їхніми сім’ями та близькими. Україна залишається непохитною у своєму зобов’язанні домагатися правди, справедливості та відповідальності за збиття рейсу MH17, - ідеться у заяві МЗС.

Як зазначили, Україна цілком довіряє незалежному, відкритому та неупередженому кримінальному розслідуванню щодо підозрюваних злочинців у Національній прокуратурі Нідерландів та розгляду питання щодо відповідальності держави в Міжнародній організації цивільної авіації.

Ми закликаємо всі залучені держави та сторони у повній мірі співпрацювати у рамках розслідування відповідно до Резолюції РБ ООН 2166 (2014). Ретельний і вичерпний судовий процес має продовжуватись, щоб притягнути винних до відповідальності та добитися справедливості для жертв збиття MH17 і їх членів сімей, - ідеться у повідомленні.

У МЗС додали, що Україна вкотре висловлює глибокі співчуття родинам і близьким жертв збиття рейсу MH17.

Триваюче вторгнення росії в Україну, безсумнівно, важке і болісне нагадування родинам і близьким про трагічні обставини збиття рейсу MH17. Попри те, що ніщо не може повернути тих, хто втратив життя, або зменшити горе та страждання, якого зазнали їхні сім’ї та близькі, вкрай важливо, щоб ми домагалися відповідальності та гарантували, щоб такий трагічний інцидент ніколи не повторився, - ідеться у заяві.

Також президент України Володимир Зеленський, згадуючи роковини катастрофи літака рейсу МН17, написав у Twitter, що зараз рф продовжує сіяти горе та смерть на українській землі.

Але ніщо не залишиться непокараним! Кожен злочинець буде притягнутий до відповідальності! – наголосив Зеленський.

Як стало відомо, вирок у справі про аварію малазійського Boeing рейсу MH17 буде ухвалено не раніше 17 листопада.

Нагадаємо, що Резніков заявив, що є ризик сухопутного наступу із білорусі.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Скільки ж українців підтримують відмову від російської вакцини "Спутник V" Скільки ж українців підтримують відмову від російської вакцини "Спутник V"
В Україні провели дослідження, за результатами якого стало відомо, що майже дві третини українських громадян не вакцинувалися б російською вакциною - "Спутником V".
В Україні від СБУ вимагають відмінити концерт Моргенштерна В Україні від СБУ вимагають відмінити концерт Моргенштерна
Перший цьогорічний концерт скандального російського репера Моргенштерна в Україна запланована на 3 червня. Однак, в Україні від Служби безпеки України вимагають не впускати російськомовного артиста у країну.
Loading...
Load next