Що треба зробити з радянським гербом на щиті "Батьківщини-мати": результати опитування

Що треба зробити з радянським гербом на щиті "Батьківщини-мати": результати опитування
"Батьківщина-мати" – найвища монументальна скульптура в Європі, що розташована на території Національного музею історії України у Другій світовій війні.

85,1% українців вважають, що радянську символіку на щиті монументу "Батьківщина-мати" необхідно замінити на український герб. Про це свідчить опитування громадян у "Дії", що завершилося 21 липня. Повідомляє міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Фото: "Дія"

Тож із трьох варіантів щодо зміни символіки на монументі українці проголосували так:

  • за те, щоб на щиті "Батьківщини-мати" виднівся один із державних символів України проголосували 85% від загальної кількості опитуваних у близько 780 тисяч людей.
  • найменше голосів (6%) серед українців набрав варіант в опитуванні "залишити все як є".
  • ще 9% опитуваних проголосували за те, щоб зняти радянський герб і залишити щит чистим.

Так, ми могли все зробити без консультацій з громадськістю. Зробити на свій розсуд. Але я впевнений, що діалог з суспільством – вкрай важливий. Його треба ініціювати по таких питаннях, тим паче коли нам це нічого не коштує, – наголосив Ткаченко і зізнався, що віддав свій голос за встановлення тризубу на щиті "Батьківщини-мати".

Він також підкреслив, що зараз демонтаж монументу "точно не на часі". Зокрема, причиною міністр назвав величезні кошти, яких потребує цей процес.

Нагадаємо, що росія вирішила покарати Вікіпедію за статті про війну в Україні.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
В Україні ще більше котролюватимуть призначення житлових субсидій В Україні ще більше котролюватимуть призначення житлових субсидій
Міністерство соціальної політики запроваджує нововведення, які мають на меті ще сильніше посилити контроль за призначенням житлових субсидій для українців.
В Україні планують законодавчо зобов'язати повнолітніх дітей забезпечувати своїх батьків В Україні планують законодавчо зобов'язати повнолітніх дітей забезпечувати своїх батьків
Українців на рівні закону змусять доглядати за своїми батьками, навіть якщо вони того не хотітимуть. Тепер повнолітні діти зобов'язані утримувати своїх непрацездатних батьків, адже в житті це вимога часто ігнорується.
Українська експедиція прибула в Антарктиду на станцію "Академік Вернадський" Українська експедиція прибула в Антарктиду на станцію "Академік Вернадський"
На станцію "Академік Вернадський" прибула 26-а антарктична експедиція. Зокрема у експедиції 12 учасників: семеро науковців, лікар, кухар, дизеліст, системний механік та сисадмін.
Loading...
Load next