Без прогнозу погоди артилерія не ефективна, — директор Укргідрометцентру

Без прогнозу погоди артилерія не ефективна, — директор Укргідрометцентру

Збройні сили України давно співпрацюють із синоптиками Укргідрометцентру, але після 24 лютого 2022 року ця робота стала набагато масштабнішою. Про це в інтерв'ю "КП в Україні" розповів директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

Будь-яка ракета, якщо вона високоточна, у траєкторії польоту має враховувати метеорологічні умови. Аналогічно застосування артилерії без урахування погодних умов також не є ефективним, — зокрема, прокоментував синоптик.

За словами Кульбіди, конкретні прогнози погоди також потрібні українській авіації і для запуску дронів. Як наголошує директор Укргідрометцентру, безпілотники дуже залежні від погоди.

Як правило, вони ведуть зйомки у видимому спектрі, і будь-яка хмарність може стати на заваді, — пояснив він.

Так, коли БПЛА дуже високо, то апаратура починає замерзати. У тому випадку, якщо з ним перетнеться нульова ізотерма, то замерзає вся оптика. Крім цього, сильний вітер може завадити польоту дрона. Все це змушує військових враховувати погодні умови та прогнози українських синоптиків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Львівщині навчають операторів для справжньої Армії дронів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Не буде кривавого сафарі для росіян" - Кулеба про порушення мінських домовленостей "Не буде кривавого сафарі для росіян" - Кулеба про порушення мінських домовленостей
Говорячи про застосування безпілотника проти бойовиків голова МЗС України зазначив, що коли Росія використовує дрони, він "щось не чує заяв глибокої занепокоєності".
Loading...
Load next