кремль не звинувачує Україну у вибухах в Криму, бо тоді визнає неефективність своєї ППО - ISW

кремль не звинувачує Україну у вибухах в Криму, бо тоді визнає неефективність своєї ППО - ISW

Інститут вивчення війни (ISW) пише, що кремль не звинувачує Україну в ударах по аеродрому в Криму, бо це стало б свідченням неефективності російських систем ППО, як уже відбулося з потопленням російського крейсера "москва".

кремль не має жодних мотивів звинувачувати Україну у завданні ударів, оскільки такі удари продемонстрували б неефективність російських систем протиповітряної оборони, що вже показало українське затоплення "москви". ISW поки не має жодних підстав самостійно оцінити точну причину вибухів. Очевидна одночасність вибухів на двох різних об’єктах, ймовірно, виключає офіційну російську версію про випадкову пожежу, але не виключає ні диверсії, ні ракетного удару великої дальності, - йдеться в повідомленні.

Також ISW припускає, що Україна могла модифікувати свої ракети "Нептун" для використання в наземних цілях (як це зробили росіяни з протикорабельними та зенітними ракетами), але наразі немає жодних доказів, які б підтверджували цю гіпотезу.

Нагадаємо, що волонтери благодійного фонду «Гілка Оливи» відправили на передову черговий позашляховик (відео). Представники БФ «Гілка оливи» відправили вже 9 позашляховиків на підтримку ЗСУ. Також до волонтерів находять запити про допомогу й від мешканців деокупованих населених пунктів.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Звинуватили у вчиненні диверсії: окупанти в Криму висунули Джелялову обвинувачення (відео) Звинуватили у вчиненні диверсії: окупанти в Криму висунули Джелялову обвинувачення (відео)
Наразі Джеляля утримують в СІЗО Сімферополя у двомісній камері. Свій стан здоров’я чоловік оцінює як задовільний й загалом має морально позитивний настрій.
"У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео) "У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео)
Російським політикам не сподобалося зображення Криму в складі України, яке зображене на новій формі української збірної до Євро-2020. Зокрема депутат Державної Думи Росії зробив відверту заяву щодо екіпірування України, у якому та гратиме на чемпіонаті Європи.
Loading...
Load next