Звинуватили у вчиненні диверсії: окупанти в Криму висунули Джелялову обвинувачення (відео)

Звинуватили у вчиненні диверсії: окупанти в Криму висунули Джелялову обвинувачення (відео)
Наразі Джеляля утримують в СІЗО Сімферополя у двомісній камері. Свій стан здоров’я чоловік оцінює як задовільний й загалом має морально позитивний настрій.

У п'ятницю, 10 вересня, окупанти висунули звинувачення заступнику глави Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову у вчиненні "диверсії". За такі обвинувачення чоловіку тепер загрожує позбавлення волі на строк до 15 років. Про це повідомив адвокат політв’язня Миколай Полозов.

Таким чином, слідство ФСБ перекваліфіковувало інкриміноване Наріману діяння з пособництва у скоєнні диверсії на повноцінну участь в скоєнні диверсії, чим й посилило звинувачення, - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Полозов також розповів, що після висунутого звинувачення російські слідчі допитали Джеляла, однак він скористався правом не давати жодних свідчень.

Крім цього, слідство ознайомило Нарімана Джелялова і його захисників Еміне Авамілєва і мене з постановами про призначення низки експертиз, й також з деякими вже готовими на поточний момент висновками експертів. Всього на поточний момент призначено 12 експертиз, деякі з яких вже проведені, - додав адвокат.

Окрім цього, слідство Російської Федерації зажадало підписку про нерозголошення, у зв’язку з чим, захисники Джелялова не мають права розкривати наступні відомості:

  • показання осіб, які стали відомими в ході провадження слідчих дій і оперативно-розшукових заходів. Однак, це не стосується показань Нарімана Джелялова;
  • висновки експертних досліджень;
  • публікації висновків експертів й даних учасників досудового розслідування.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що в окупованому Криму на 60 діб заарештували братів Азіза і Асана Ахтемова, затриманих в ході обшуків 3-4 вересня. Також російські силовики затримали заступника Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеллялова й відправили його у СІЗО на 60 діб.

Тоді Джелялову висунули підозру в диверсії (ч. 1 ст. 281 КК РФ), за якою йому загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі. Зокрема, на суді обвинувач заявив, що заступник голови Меджлісу підозрюється в "тяжкому злочині" і може сховатися від "правосуддя"

Читайте також
Окупанти в Криму заарештували на два місяці Нарімана Джеляла (відео) Окупанти в Криму заарештували на два місяці Нарімана Джеляла (відео)
В окупованому Криму на 60 діб заарештували братів Азіза і Асана Ахтемова, затриманих в ході обшуків 3-4 вересня. Також російські силовики затримали заступника Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеллялова й відправили його у СІЗО на 60 діб.
"Репресивна машина не зникла": затримання кримських татар в окупованому півострові (відео) "Репресивна машина не зникла": затримання кримських татар в окупованому півострові (відео)
Окупаційна влада у Криму продовжує геноцид кримськотатарського народу, що триває протягом останніх 7 років у тимчасово окупованому півострові. Уряд РФ вкотре здійснив низку репресій проти представників кримськотатарського народу. Голова Культурного центру кримських татар у Львові Ернест Абкелямов прокоментував журналістам ПравдаТУТ News незаконні дії окупаційної влади у Криму.
Зізналась в любові до Росії: блогерка подала до суду на офіцера ЗСУ "Штірліца" (відео) Зізналась в любові до Росії: блогерка подала до суду на офіцера ЗСУ "Штірліца" (відео)
Дівчина стверджує, що інформація, яку поширює військовий, є "сфальсифікованою і помилковою". Окрім цього вона стверджувала, що ролик було сфальсифіковано, і назвала "Штірліца" ганьбою української армії. Онацька також повідомляла, що збирає документи для судового позову.
Loading...
Load next