Росія намагається перетягти на свій бік українців з окупованих територій

Росія намагається перетягти на свій бік українців з окупованих територій

Росія намагається перетягти на свій бік українців, які проживають на окупованих територіях. Таким чином окупанти змінюють свою стратегію впливу з національного рівня на локальний.

Про це в коментарі для CNN заявив заступник керівника Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (ЦСК) Микола Балабан:

 Спочатку, у фазі бліцкригу, російська пропагандистська машина працювала на національному рівні – зараз ці зусилля локалізовані, вони намагаються переконати місцеве населення, зокрема на окупованих територіях, що Україна вас покинула.

Балабан додав, що кремль намагається впливати і на своїх громадян, використовуючи для пропаганди соцмережі викрадених українців:

 Вони використовують цей контент, щоби показати: «Дивіться, цей українець був проукраїнським активістом, але тепер він розуміє, ми показуємо йому реальну ситуацію. Тепер він проросійський, і він розуміє, за що ми боремося, — зазначив він.

ЦСК тісно співпрацює із фактчекерами та громадянським суспільством, аби відстежувати акаунти українців, яким загрожує викрадення, операції впливу та хакерські атаки.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У російському Слідкомі вигадали фейк про "летючі ескадрони смерті націоналістів" у Харкові У російському Слідкомі вигадали фейк про "летючі ескадрони смерті націоналістів" у Харкові
Голова Слідчого комітету Російської Федерації доручив слідчим фіксувати факти "залякування українськими націоналістами мирних жителів Харкова".
Окупанти визнали провал на інформаційному фронті та посилюють цензуру в армії Окупанти визнали провал на інформаційному фронті та посилюють цензуру в армії
Російськими військовим або заборонять зовсім, або піддаватимуть жорсткій цензурі всі повідомлення та будь-яку інформацію з інтернету.
Loading...
Load next