Окупанти збирають особисті дані жителів Маріуполя та вербують евакуйованих громадян

Окупанти збирають особисті дані жителів Маріуполя та вербують евакуйованих громадян
Крім того, ситуація з постачанням води та газу в місті залишається стабільно важкою.

Окупаційна адміністрація Маріуполя застосовує нові методи збору інформації про мешканців, які залишаються в місті. З цією метою організовано приймання заявок про пошкоджене (зруйноване) майно в ході бойових дій.

Про це повідомляє Головне управління розвідки, передає ПравдаТУТ News.

Для цього громадянам необхідно подати заявку на відбудову житлових помешкань або відшкодування, у разі коли відбудувати неможливо. В заяві в обов’язковому порядку вказується, що майно, начебто, було пошкоджене в результаті обстрілів ЗСУ. Також, необхідно перерахувати всіх власників житлового помешкання, а також зареєстрованих там громадян і надати інформацію щодо місця їхнього нинішнього перебування.

Якщо зареєстровані в помешканні громадяни виїхали на підконтрольну Україні територію, або закордон (окрім РФ та РБ), осіб, які подали заявки, викликають на допит. Надалі вимагають встановити зв’язок з особами що виїхали та спробувати примусити їх до співпраці з окупантами, - йдеться в повідомленні.

Сам процес відбудови житлових помешкань досі не розпочався. Випадків грошових компенсацій за зруйноване житло, яке не підлягає відновленню, не зафіксовано.

Окупанти зносять зруйновані будівлі, проте постраждалим мешканцям варіанти для переселення до іншого житла не надаються. Водночас особам, які втратили житло пропонують переселитися у помешкання місцевих мешканців, які вимушені були виїхати через бойові дії.

Крім того, ситуація з постачанням води та газу в місті залишається стабільно важкою.

Нагадаємо, під час обстеження будівель у Лівобережному районі Маріуполя під завалами будинку виявили понад 100 тіл людей, загиблих від бомбардування.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Маріуполі постраждалі від отруйної речовини перебувають у задовільному стані – міськрада (відео) У Маріуполі постраждалі від отруйної речовини перебувають у задовільному стані – міськрада (відео)
У Маріуполі окупанти використали проти військових та цивільних отруйну речовину невідомого походження.
Радник голови МВС заявив, що українці ніколи не здадуть Маріуполь Радник голови МВС заявив, що українці ніколи не здадуть Маріуполь
Денисенко заявив, що окупанти знищують громадянську інфраструктуру та вбивають місцевих у Маріуполі.
Loading...
Load next