У центрі Львова родини захисників Маріуполя провели мирну акцію (відео)

У центрі Львова родини захисників Маріуполя провели мирну акцію (відео)

Родини захисників Маріуполя провели мирну акцію, щоб привернути увагу Генсека ООН Гуттереша та Президента Туреччини Ердогана до проблеми безпеки захисників, які перебувають у російському полоні 

У російському полоні перебуває зокрема чоловік Олени. Сама сім’я – з Маріуполя, тож боєць «Азову» одразу встав на захист рідного дому. Востаннє на зв’язок військовослужбовець виходив ще перебуваючи на «Азовсталі» – до евакуації.  

Мій чоловік – не терорист. Це – людина, яка захищає свою землю, повинен виконувати і виконує свій обов’язок перед країною, перед своїми дітьми. Де він, в якому стані я не знаю, — каже Олена, дружина полоненого бійця полку «Азов»  

Серед учасників акції і Алевтина. Дівчина прожила в окупації 21 день, тож на власні очі бачила, які жахіття відбувалися у Маріуполі. У полоні перебувають її близькі друзі, які вірили, що про них не забудуть. Проте жодних звісток немає досі.

Багато хто з них казав, що краще померти на «Азовсталі», аніж потрапити в полон до росіян.В списках, які були оприлюднені після теракту в Оленівці 29 липня, в списках, які гуляли інтернетом, я знайшла прізвище свого друга Олексія Кісілишина, який згорів заживо в тому ангарі і досі хочеться вірити, що це – помилка. Але розумію, що від цих катів, нелюдів можна очікувати всього, — розповідає Алевтина Швецова, жителька Маріуполя.

Акцію провели у центрі міста саме цього дня, щоб привернути увагу Генсека ООН Антоніу Гутерреша та Президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, які перебувають з візитом у Львові, до проблеми безпеки українських військовополонених на території росії та підконтрольних їй територіях.  

Насамперед ми наполягаємо на гуманітарних питаннях: допустити Червоний Хрест, перевірити умови їхнього утримання тому, що ми знаємо, що їх до смерті катують. Також ми звертаємося до президента Ердогана і зрештою до пана Гутерреша, щоб вони виступили в переговорному процесі, ми сподіваємося, що вони можуть взяти активну участь і допомогти у переговорному процесі українській владі щодо звільнення українських військовослужбовців, — зазначила Ірина, мати військовополоненого бійця.

Родичі українських військовослужбовців нагадують, що захисникам обіцяли швидкий обмін. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next