СБУ повідомила про підозру ще 10 колаборантам на Донеччині й Луганщині

СБУ повідомила про підозру ще 10 колаборантам на Донеччині й Луганщині

Співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще 10 «посадовців» на тимчасово окупованих територіях Донеччини та Луганщини.

Слідчі СБУ додатково повідомили про підозру «меру» Маріуполя та чотирьом його «заступникам» за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України в складі організованої злочинної групи.

Колишні депутати Маріупольської міської ради від ОПЗЖ добровільно перейшли на бік ворога та організовують роботу органів окупаційної влади, - пояснили в СБУ.

Крім того, очільник селищної Станично-Луганської військово-цивільної адміністрації та два його заступники вирішили «залишити» за собою власні посади і при окупаційному режимі. Таким чином, пішовши на угоду з ворогом, колаборанти не тільки добровільно очолили фейкову «адміністрацію Станично-Луганського району лнр», а й всіляко намагаються довести свою лояльність.

Встановлено, що вдаючись до тиску, обману та маніпуляцій, вони змушують місцевих мешканців працювати на окупантів, регулярно проводять агітаційну роботу та закликають підтримувати агресора, - йдеться в повідомленні.

Їм повідомлено про підозру.

Добровільно пішов на угоду з ворогом і очільник одного зі структурних підрозділів захопленого «Луганськгазу».

Як пояснили в Службі безпеки, щоб обійняти псевдопосаду «керівника» «Марківського міжрайнного управління по експлуатації газового господарства лнр «Луганскгаз», зловмисник наприкінці березня 2022 року передав загарбникам усе майно українського держпідприємства.

Він також забезпечував безперебійне газопостачання адмінбудівлі, в якій розташувалися представники «окупаційної влади» та незаконні збройні формування.

Зрадила присязі й колишня очільниця одного з відділів районного Пенсійного фонду на Луганщині.

Після окупації чиновниця очолила так зване «управління Пенсійного фонду Новопсковського району лнр».

Наразі цим двом фігурантам повідомлено про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в Московській та Ленінградській областях рф посилюється "прихована мобілізація".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Перейшли на бік рф під час окупації Бучі: СБУ нейтралізувало угрупування (відео) Перейшли на бік рф під час окупації Бучі: СБУ нейтралізувало угрупування (відео)
Їм загрожує від 15 років до довічного ув'язнення.
СБУ викрила трьох колаборантів на Луганщині, серед яких "зірка" російської пропаганди СБУ викрила трьох колаборантів на Луганщині, серед яких "зірка" російської пропаганди
Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.
Loading...
Load next