Біля станції "Академік Вернадський" народилися дитинчата тюленів

Біля станції "Академік Вернадський" народилися дитинчата тюленів
Фото цього малюка змушують вірити у найкраще.

Біля станції “Академік Вернадський” народилися перші в цьому сезоні дитинчата тюленів, їх - двоє. Пише Національний антарктичний науковий центр.

Фото: Національний антарктичний науковий центр

Знаєте, у кого мімішність зашкалює? Це у новонароджених тюленят Ведделла. Раді повідомити, що поблизу нашої станції народилися перші в цьому сезоні тюленятки – їх уже 2, - йдеться в повідомленні.

Перше побачило антарктичний світ на сусідньому острові Вінтер, біля будиночку Ворді. Друге – біля острова Скуа, на кризі в протоці Скуа Крік.

Фото: Національний антарктичний науковий центр

Наші полярники пишуть про дитинчат так:

Зовсім крихітка, ще не відходить від матері, та, треба сказати, росте на очах (може набирати до 6-7 кг за день). Пересувається цуценя (так називають новонароджених тюленят) невпевнено, адже м'язева система тільки формується, та вже через кілька тижнів розпочнеться навчальний процес, і малеча буде вчитись виживати в суворих антарктичних умовах.

Також полярники поділилися секрети, як їм вдалось так близько підійти до хижаків.

Фото: Національний антарктичний науковий центр

Лише в Антарктиді тюлені не бояться людини. Чому? Тому що тут вчасно взяли їх під охорону. Скажімо, в Балтиці їх переслідують ще з часів палеоліту, тому, якщо побачити тут тюленя, можна ще 10 років розказувати іншим про це. А от в Антарктиці таке диво. Вітаємо новонароджених тюленяток! І, традиційно, щойно дізнаємося їхню стать, оголосимо конкурс на найкращі імена для цих неймовірних тваринок, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що реєстр зброї в Україні може запрацювати у жовтні – МВС.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Придбаний у Британії криголам James Clark Ross вже прямує у порт Одеси (відео) Придбаний у Британії криголам James Clark Ross вже прямує у порт Одеси (відео)
Це перший криголам, який за роки Незалежності з'явився "на озброєнні" в українських полярників. Оскільки останні 20 років в України не було власного криголаму для антарктичних досліджень, що значно обмежувало роботу полярників.
Україна придбала легендарний британський криголам James Clark Ross (відео) Україна придбала легендарний британський криголам James Clark Ross (відео)
Раніше український уряд виділив 5 мільйонів доларів на закупівлю наукового корабля-криголама для потреб Української антарктичної експедиції й полярників.
Криголам з Британії: Україна придбає судно для полярників за 5 мільйонів доларів (фото) Криголам з Британії: Україна придбає судно для полярників за 5 мільйонів доларів (фото)
Уряд України виділив кошти на придбання криголаму для антарктичних експедицій та українських полярників.
Loading...
Load next