Макрон оголосив про відправку додаткових 6 САУ Caesar для України

Макрон оголосив про відправку додаткових 6 САУ Caesar для України

Президент Франції Еммануель Макрон повідомив, що в найближчі тижні Україна отримає чергову партію військової допомоги та додав, що Франція працює над постачанням шести додаткових гаубиць Caesar, (які мали бути передані Данії), а також зенітних ракет "для захисту України від ракетних ударів і дронів". Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу France 2.

Макрон зазначив, що військова допомога надійде в "найближчі тижні", проте не уточнив, скільки саме ракет буде передано.

Як інформують джерела Sky News, Франція передасть Україні протиповітряні ракети малої дальності Crotale, що використовуються для перехоплення ракет та літаків на низькій висоті.

Нагадаємо, що в Україну прибули чотири системи HIMARS від США.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму
Кремль планує відпрацювати оборону, так званий "марш-кидок" та "наступальні дії". Також планують залучити різні види зброї.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Loading...
Load next