З Днем захисників і захисниць України, з днем українського козацтва та зі святом Покрови Пресвятої Богородиці

З Днем захисників і захисниць України, з днем українського козацтва та зі святом Покрови Пресвятої Богородиці
Привітання нашим захисникам від Володимира Зеленського та Валерія Залужного.

День захисників і захисниць України — державне свято України, що відзначається 14 жовтня, водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва.

Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою "День захисника України". 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на "День захисників і захисниць України".

Нагальна потреба у такому загальнодержавному святі особливо гостро постала після російської окупації Криму та початку воєнних дій на території Донецької та Луганської областей. Безпрецедентні зразки мужності та відваги, виявлені нашими бійцями на передовій російсько-української війни, сотні відданих життів за Батьківщину потребували гідного вшанування з боку суспільства й держави.

Дата була вибрана не випадково: цього дня відзначається християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, а у 1999 році встановлений День Українського козацтва. З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань.

Сьогодні наших воїнів привітав Президент Володимир Зеленський. Відповідний текст та відеоролик він представив у своїх соцмережах.

Дякуємо усім, хто бився за Україну в минулому. І усім, хто б’ється за неї тепер. Усім, хто перемагав тоді. І усім, хто неодмінно переможе зараз.

Переможе так, що це увінчає успіхом боротьбу багатьох поколінь нашого народу. Народу, який завжди хотів найбільше одного – волі. Для себе. І для своїх дітей, - написав Президент.

Також до привітань долучився наш Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний. 

Зима 22-го - вже частина світової історії. Ми витримали потужний ворожий удар. Показали, що значить бути українцем, мати сміливість боротися за свою свободу. У жорстоких боях, під сталевим дощем російських снарядів ми тримались за кожний клаптик своєї землі. Зупинили ворожу навалу і поховали міф про непереможність російської армії. А тепер ми повертаємо своє. Ніхто і ніщо не зупинить нас. Ми обрали шлях воїнів і йдемо вперед.

Весь світ захоплено і з надією дивиться на нас. Вітаю зі святом і дякую за службу!

Разом до Перемоги! Слава Україні! – написав він відеозверненням.

Редакція ПравдаТУТ News долучається до вітань та дякує нашим захисникам і захисницям, що героїчно обороняють і звільняють нашу землю від нечисті. Разом до перемоги!

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії
Росія хоче спровокувати Україну та її міжнародних партнерів на агресію. Однак, український політик та секретар РНБО заявив, що українська армія готова дати відсіч російській агресії.
Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом" Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом"
Австрійська газета "Der Standardat" в одному зі своїх матеріалів використала російську пропаганду й назвала війну в Україні "громадянським конфліктом".
Loading...
Load next