"На Луганщині окупанти очікують на наступ ЗСУ, тому використовують "живий щит" з цивільних", - ОВА

"На Луганщині окупанти очікують на наступ ЗСУ, тому використовують "живий щит" з цивільних", - ОВА

У Луганській області російські окупанти очікують на наступ Збройних сил України, тому останнім часом використовують там так званий "живий щит", прикриваючись цивільним населенням. Про це повідомила Луганськіа ОВА.

Підрозділи росіян розміщуються на підприємствах та у навчальних закладах, а разом із тим освітній процес не перервано. Навпаки – юнаків та дівчат примушують відвідувати школи, де базуються військові.

Вони очікують наступу ЗСУ на Сватове, тому останнім часом використовують там так званий «живий щит», прикриваючись цивільним населенням, - зазначили в ОВА.

Водночас, у Міловому та Новопскові посилено фільтраційні заходи. Після вибіркових обшуків в цих населених пунктах зникають люди. Щось дізнатися – живий родич чи ні – практично неможливо. Заспокоюються, коли затриманий повертається – зазвичай через місяць-другий.

Уже неодноразово повідомлялося про значні проблеми із наявністю продуктів харчування в Лисичанську. Але зараз ситуація там «налагоджується». Разом із поліетиленовою плівкою із татарстану привезли моркву, цибулю та буряки. У кого є діти – дають яблука. Круп чи м’яса в росіян немає, вказали в ОВА.

Нагадаємо, що російські військові масово селяться в пансіонати Херсонщини.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові знищили укріплення супротивника протитанковою ракетою (відео) Українські військові знищили укріплення супротивника протитанковою ракетою (відео)
Українські військові направили керовану протитанкову ракету на фортифікаційну споруду, облаштовану окупантами неподалік позицій ЗСУ.
Loading...
Load next