Arts&Culture: розділ про Україну з'явився на Google

Arts&Culture: розділ про Україну з'явився на Google
Google Arts & Culture – це проєкт із цифровими версіями творів мистецтва й об'єктів культури з більш як 2000 закладів 80 країн світу.

Онлайн-простір про українську культуру "Україна поруч" презентували на платформі Google Arts & Culture. Пишуть на Урядовому порталі

Україна поруч - культурний проєкт, що працюватиме на платформі Google Arts & Culture. 24 листопада його презентувало Міністерство культури та інформаційної політики України.

Ініціативу реалізували у партнерстві з Google, також долучилися 10 українських закладів культури, серед них: Національний художній музей України, Національний центр народної культури "Музей Івана Гончара", Музей театрального, музичного та кіномистецтва України та ін.

Платформа має чотири розділи про Україну:

  • Культура;
  • Архітектура;
  • Мистецтво;
  • Природа.

Віднині світова спільнота має можливість дізнатися унікальні та інтерактивні історії про Україну, відвідати віртуальні екскурсії та побачити роботи видатних українських художників в 6 просторах. 

З допомогою віртуальної реальності з'явилася змога побачити Софійський собор, замок Паланок і Національну оперу України в 3D. Також доступні 40 інших моделей, зокрема тих об'єктів, що були уражені чи зруйновані через ворожі обстріли, як-от дзвіниця Успенського собору в Харкові.

Українські сезонні народні обряди та святкові традиції, українська традиційна кухня, створення писанок, народні пісні, ремесла, захопливі краєвиди, біосферні заповідники та багато іншого – "Україна поруч" у будь-якій точці світу! - мовиться в тексті пресслужби.

Перша леді Олена Зеленська наголосила на важливості збереження культурної пам'яті, що перебуває під загрозою від російських обстрілів. 

За місяці війни в нас понад 500 пошкоджених чи зруйнованих музеїв, історичних будівель, храмів. Все це створювалося поколіннями українців для нових поколінь. Отже, одразу стало зрозуміло – нам треба рятувати від навали не тільки наших людей, а й нашу культуру, мистецтво. Наша культура – не тільки наша. Це спадок всього цивілізованого світу. Коли культурні цінності втрачає одна країна – втрачає весь світ. Тож давайте зберігати примножували, дивитися, захоплюватися – гуглити українську культуру – і так збагачувати світ, – закликала Зеленська.

Нагадаємо, що Україна повернула з російського полону ще 50 військових (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Українська вишиванка: особливості орнаменту та цікаві факти (відео) Українська вишиванка: особливості орнаменту та цікаві факти (відео)
Червоне – то любов, а чорне – то журба. Особливі орнаменти, кольорова гама та символіка у кожному візерунку – усе це про нашу рідну, українську вишиванку.
В Україні відреставрують 109 об’єктів культурної спадщини В Україні відреставрують 109 об’єктів культурної спадщини
Мінкульт визначив перелік пам’яток культурної спадщини, які планують відреставрувати в рамках проєкту "Велика Реставрація". Рейтинг складається зі 109 об’єктів, серед яких: фортеці, замки, церкви, палацово-паркові комплекси та інші пам’ятки культурної спадщини України.
З ініціативи Зеленської в Національному музеї Катару запрацює україномовний аудіогід З ініціативи Зеленської в Національному музеї Катару запрацює україномовний аудіогід
Таких домовленостей було досягнуто після перемовин Олени Зеленської та голови катарської організації Qatar Museums шейхи Мейасси бінт Хамад Аль Тані.
Loading...
Load next