Держдума рф пропонує не карати за кримінальні злочини в Україні

Держдума рф пропонує не карати за кримінальні злочини в Україні

Державна дума рф ухвалила в першому читанні законопроєкт, який знімає кримінальну відповідальність за злочини на окупованих територіях в Україні, якщо вони були скоєні "на захист інтересів росії". На це звернуло увагу російське профільне видання "Адвокатская улица".

Видання називає такий законопроєкт "дивовижним із правової точки зору", пояснюючи, що, по суті, російські депутати пропонують встановити на окупованих територіях в Україні правовий режим у стилі "дикого Заходу" або навіть Середньовіччя.

Головне положення законопроєкту – відмова від кримінального переслідування за будь-який злочин, якщо він був скоєний "на захист інтересів російської федерації, - зазначає видання.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначено, що закон стосуватиметься дій на територіях, окупованих до 30 вересня 2022 року, – тобто на територіях, про анексію яких 30 вересня оголосила росія.

Які саме кримінальні злочини повинні трактуватися як скоєні "на користь росії", у документах не зазначено, - зауважує видання.

Нагадаємо, що Британія навчає українських суддів для проведення судових процесів над воєнними злочинцями.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін
Українська сторона передала окупантам свої списки на обмін полоненими ще взимку, однак ті своєю чергою спромоглись на відповідь лише зараз.
Loading...
Load next