Німеччина заявила, що має сотні доказів воєнних злочинів в Україні

Німеччина заявила, що має сотні доказів воєнних злочинів в Україні

Генеральний прокурор Німеччини заявив, що його офіс зібрав сотні доказів, що свідчать про воєнні злочини російських військ в Україні, та закликав до міжнародних зусиль щодо притягнення лідерів до відповідальності. Про це політик сказав газеті Welt am Sonntag.

На даний момент ми зосереджені на масових вбивствах у Бучі та нападах на громадянську інфраструктуру України, - заявив прокурор Петер Франк.

Більшість доказів було отримано з інтерв'ю з українськими біженцями, і тепер мета полягає в тому, щоб "підготуватися до можливого пізнішого судового розгляду - чи то в Німеччині, чи з нашими іноземними партнерами, чи в міжнародному суді".

Офіс Франка раніше використовував принцип універсальної юрисдикції, що дозволяє переслідувати певні тяжкі злочини незалежно від того, де вони мали місце, щоб судити сирійців за звірства, скоєні під час громадянської війни. За тим же принципом група осіб з М'янми минулого місяця подала кримінальний позов до Німеччини, звинувативши військових своєї країни у геноциді, воєнних злочинах та злочинах проти людяності. Генпрокурор повідомив, що його офіс розпочав розслідування щодо України у березні 2022 року.

Ми не переслідуємо конкретних людей у розслідуванні, а збираємо інформацію та докази.

За законами Німеччини, справи про воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид потрапляють під універсальну юрисдикцію і можуть розглядатися німецьким судом, навіть якщо вчинені за межами країни. Так, минулого року в Німеччині засудили до довічного ув'язнення колишнього офіцера спецслужб Башара Асада за масові вбивства та тортури.

Нагадаємо, що "У росіян немає сил у Придністров'ї, щоб наступати на Україну", - Братчук.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
У США та Німеччині відбулися акції проти російської агресії в Україні (фото) У США та Німеччині відбулися акції проти російської агресії в Україні (фото)
Німеччина серед країн заходу чи не найбільше виступає проти підтримки України зброєю.
Росіянам в Берліні не дали провести акцію на підтримку росії Росіянам в Берліні не дали провести акцію на підтримку росії
Проведенню чергової акції завадили українські активісти.
Loading...
Load next