рф і Білорусь нагнітають, але провокацій поблизу кордону немає – ДПСУ

рф і Білорусь нагнітають, але провокацій поблизу кордону немає – ДПСУ

росія та Білорусь нагнітають ситуацію на кордоні, але українські прикордонники наразі не фіксують провокацій в безпосередній близькості до держрубежа. Повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в етері національного телемарафону.

На щастя, ми не фіксуємо переміщення техніки, або ж польотів важкої авіації безпосередньо поряд із кордоном, або ж якихось інших провокацій. Проте ми готові до розвитку будь-чого, що може здійснити Росія на цьому напрямку.

Повідомленнями про нарощення так званого регіонального угруповання військ союзної держави вони постійно нагнітають ситуацію, тож ми змушені тримати на цьому напрямку необхідну кількість сил та засобів, щоб у разі спроби повторного вторгнення на території України дати відсіч.

За словами речника ДПСУ, росія і Білорусь постійно тримають у напрузі Сили оборони на цьому напрямку, зокрема і спільними навчаннями. Водночас оборонці України зміцнюють свої позиції на цьому напрямку і укріплюють кордон і прикордоння.

Демченко вкотре висловив жаль, що Білорусь продовжує підтримувати державу-агресора.

Нагадаємо, що з полону повернули ще 50 українців в результаті чергового обміну - Єрмак (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Наступ "Талібану": загроза та наслідки для світу після захоплення влади в Афганістані (відео) Наступ "Талібану": загроза та наслідки для світу після захоплення влади в Афганістані (відео)
Події в Афганістані можуть послабити вплив Росії та Китаю на міжнародній арені. У програмі телеканалу ПравдаТУТ Львів - “Пряма мова” львівський історик, експерт-аналітик Роман Піняжко розповів про небезпеку та наслідки захоплення влади в Афганістані радикальним угрупуванням "Талібан".
Loading...
Load next