Спільні навчання впс росії та білорусії завершено - міноборони

Спільні навчання впс росії та білорусії завершено - міноборони

Завершилися двотижневі спільні навчання впс білорусі та росії, повідомило у четвер міністерство оборони білорусі.

Спільне льотно-тактичне вчення було спрямоване на забезпечення безпеки Союзної держави та мало виключно оборонний характер, - йдеться у повідомленні відомства в офіційному Telegram-каналі.

Авіаційні навчання пройшли у білорусі з 16 січня по 1 лютого.

Окремо у вівторок міністерство оголосило про початок тижня спільних з росією військових навчань об'єднаного командування їхнього регіонального угруповання військ. У міністерстві заявили, що готуються до спільних навчань "Щит Союзу-2023", які дві країни проведуть у росії у вересні.

росія використовувала територію білорусі як одну зі своїх точок входу для вторгнення в Україну у 2022 році. Спільні військові навчання білорусі та росії минулого року посилили побоювання, що білоруські війська можуть приєднатися до російських сил в Україні, але лукашенко неодноразово спростовував чутки про те, що його війська приєднаються до бойових дій в Україні. У грудні Україна попередила, що "не виключає" "навмисної провокації" з боку росії після того, як білорусь заявила, що на її території впали уламки української ракети.

Нагадаємо, що "Окупанти у Луганську пропонують вакансії вантажників-санітарів у морги", - ОВА.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
Навчання з участю країн-членів НАТО в Україні: Скабєєва заочно "подискутувала" з Арестовичем (відео) Навчання з участю країн-членів НАТО в Україні: Скабєєва заочно "подискутувала" з Арестовичем (відео)
Навчання за участі 15 країн-членів НАТО та партнерів пройдуть у вересні практично на всіх полігонах ЗСУ, а також в акваторії Чорного та Азовського морів.
Loading...
Load next