Український криголам "Ноосфера" прибув до полярників на станції "Вернадського" (фото)

Український криголам "Ноосфера" прибув до полярників на станції "Вернадського" (фото)

Український науково-дослідний криголам "Ноосфера" дістався антарктичної станції "Академік Вернадський". Судно стало на якір неподалік острова Галіндез 27 січня. Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

"Ноосфера" доправила до станції вантажі та команду українських технічних фахівців.

Фото: Олександр Гришко

У найближчі місяці фахівці мають здійснити невідкладні роботи з модернізації станції, що потрібні для успішної зимівлі наступної експедиції. Зокрема, йдеться про заміну системи опалення та роботи з заземлення дизельної і головної будівлі станції.

Фото: Олександр Гришко

Для нас прихід "Ноосфери" - це дуже радісна подія, адже це можливість нарешті побачитися зі своїми колегами та співвітчизниками після 10 місяців зимівлі, а також отримати гостинці з дому. А ще це початок дуже відповідальної роботи - великого ремонту на нашій улюбленій станції, - зауважив Юрій Отруба, керівник 27-ї української антарктичної експедиції.

Фото: Олександр Гришко

Після розвантаження судно вирушить до чилійського порту Пунта-Аренас, звідки в майбутньому забере членів наступної, 28-ї експедиції на станцію "Вернадський".

Нагадаємо, що "Окупанти однозначно готуються до чогось на східному фронті у лютому", - Гайдай.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Велика дорога: український криголам "Ноосфера" вирушить до Антарктиди в середині січня Велика дорога: український криголам "Ноосфера" вирушить до Антарктиди в середині січня
Технічними роботами керуватиме досвідний старший механік Андріс Кубулінс, який понад 6 років працював на судні «Джеймс Кларк Росс».
Loading...
Load next