пригожин підкреслив важливість своєї персони, вигадавши змову кремля проти нього – ISW

пригожин підкреслив важливість своєї персони, вигадавши змову кремля проти нього – ISW

євген пригожин придумав змову кремля проти своєї персони, щоб продемонструвати свою значущість. Пишуть аналітики ISW.

євген пригожин, власник ПВК "вагнер" сказав, що, нібито, мав запит від ЗМІ, у якому викрили змову президента рф володимира путіна та секретаря ради безпеки росії миколи патрушева. Метою змови слугувало нейтралізування "вагнера".

Пресслужба пригожина, 16 березня, опублікувала запит про коментар російського видання "Независимая газета", питаючи, чи знав пригожин про передбачувані дискусії між путіним та патрушевим щодо майбутнього "вагнера".

У коментарі преси стверджується, що інформація про ці дискусії нещодавно поширилася російськими та українськими Telegram-каналами, і стверджується, що патрушев натякнув путіну, що "через півтора-два місяці" від "вагнера" "нічого не залишиться".

Далі в пості стверджується, що патрушев припустив, що після знищення "вагнера" в Україні пригожин спробує "об'єднати колишніх активних вагнерівців, які залишилися, під надуманим приводом", озброїти їх та "відправити на територію росії, для захоплення влади в прикордонних з Україною областях з можливим вглибленням в країну".

У ISW не виявили жодної підтверджуючи інформації, яка дозволяє припустити, що ці обговорення мали місце бути. Також аналітики Інституту не зафіксували жодних спекуляцій у російському інформаційному просторі з цього приводу.

"Независимая газета" не опублікувала коментар для преси на своєму сайті, і жодного запису коментаря ніде немає, окрім як у посиланнях на пост пресслужби пригожина.

Тому в Інституті вивчення війни заявили, що відсутність зовнішнього підтвердження з цього приводу дозволяє припустити, що Пригожин сфабрикував передбачувану змову щодо кількох інформаційних операцій від імені вагнера і власної репутації.

По-перше, у цьому обміні думками Патрушев і, можливо, Рада безпеки росії чітко окреслені як вороги групи Вагнера. Схоже, що Пригожин створює ретельні інформаційні умови, щоб звинуватити Патрушева у невдачах Вагнера та можливих репресіях проти групи, а також представляє вигаданий сценарій, згідно з яким Вагнер становить пряму загрозу для росії всередині країни. Ці зусилля є наступним кроком кампанії Пригожина проти російських військових керівних кіл.

Нагадаємо, що окупанти знизили загальний темп операцій в Україні - ISW.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Підсумки дня: резолюція МАГАТЕ, рф держава-спонсор тероризму, оборона Херсонщини, росія вбила поляків Підсумки дня: резолюція МАГАТЕ, рф держава-спонсор тероризму, оборона Херсонщини, росія вбила поляків
Найголовніші події дня вже у нашому зведенні.
Loading...
Load next